U HNS-u ZANIJEMILI

SPLIT JOŠ UVIJEK ČEKA ODGOVORE Italija na Poljudu ne čini se baš kao sigurna oklada...

Odgovor iz HNS-a je u pravilu 'daleko je to, nismo ništa definirali po toj temi'
 Joško Ponoš / Cropix

Zagreb je ugostio Maltu, Osijek je dobio Azerbajdžan, a gdje će u Hrvatskoj igrati Norveška 28. ožujka sljedeće godine, Italija 12. lipnja i Bugarska 10. listopada 2015? Ovog časa u Hrvatskom nogometnom savezu nitko vam neće kazati tu informaciju, dosta je vremena, tek trebaju razmisliti i odlučiti.

Poznato je kako je Davor Šuker još davno u Splitu neslužbeno najavio, domaćini ističu obećao, da će Italija opet stići na Poljud. U međuvremenu taj je stadion opremljen sa svim potrebnim i nema tehničkih razloga da se na njemu više ne igra. Ipak, hoće li doista Poljud ugostiti Azzurre iz Saveza nema potvrde. Odgovor je u pravilu “daleko je to, nismo ništa definirali po toj temi”. Što sugerira da je sve moguće, pa i da se igra u Zagrebu.

Ako Rijeka krene u izgradnju novog stadiona, Kantrida otpada iz konkurencije, u tom slučaju za Norvešku i Bugarsku opet bi u igri bili Zagreb, Split i Osijek. Bugari su jednom igrali na Poljudu, no domaćin im tada nije bila Hrvatska nego Jugoslavija, mnogi će se sjetiti barem po legendarnom pokliču televizijskog komentatora pokojnog Mladena Delića koji je pogodak za 3:2 popratio “Ljudi moji, pa je li to moguće!”. Tim golom Ljubimira Radanovića Jugoslavija je u završnici, u zadnjem napadu svladala Bugare i otišla na Euro u Francusku 1984. godine.

Sad ponovno Bugari dolaze na pri kraju ciklusa, riječ je o pretposljednjoj utakmici Vatrenih u ovim kvalifikacijama, međutim, nadamo se da ovaj put nikakvih drama i šokova neće biti, da će Hrvatska već prije tog ogleda osigurati jedno od prva dva mjesta i odlazak na Euro, kojeg je ponovno domaćin Francuska. Tada u zemlji Galskih pijetlova Jugoslavija nije bila uspješna, štoviše poražena je u sve tri utakmice u skupini, od Danske je primila čak pet komada, a inkasirao ih je sadašnji trener Lokomotive Tomislav Ivković. Jasno da od Hrvatske za dvije godine očekujemo daleko bolji rezultat. Jer Hrvatska, neovisno koliko je manja država, ionako u prosjeku postiže bolje rezultate nego što ih je imala bivša država.

Pitanje je, međutim, bi li se Split zadovoljio s utakmicom s reprezentacijom Bugarske, očekujemo da će inzistirati na Talijanima, u HNS-u toga moraju biti svjesni. Kako Norvešku manje-više nitko ne spominje, za pretpostaviti je da će 28. ožujka oni stići u Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:23