ROŠADE U SPLITU

Šurjak otišao iz Hajduka, Štimac dolazi na njegovo mjesto?

Spekulira se da bi Šurjakov odlazak mogao otvoriti prostor za povratak Igora Štimca na Poljud
 Paun Paunović / Cropix

SPLIT - Ivica Šurjak opet odlazi iz Hajduka! Šurjak, nominalno član Uprave, a defakto jedan od najbližih suradnika predsjednika kluba Joška Svaguše, zatražio je pismenim putem od Nadzornog odbora Hajduka da ga razriješi s te funkcije. Šurjak je bio zadužen za struku, bio je ključna osoba u sastavljanju igračkog kadra Hajduka. Što je razlog Šurjakova odlaska? Objašnjeno je da se radi o privatnim razlozima zbog kojih Šurjak odlazi, iako se potvrda nije mogla dobiti od njega samog.

Ivica Šurjak vratio se u Hajduk prošlog ljeta zajedno sa Svagušom koji je ušao u klub kao čovjek od povjerenja gradonačelnika Željka Keruma. Svaguša je preuzeo funkciju predsjednika, a Šurjak je sa dugogodišnjim menadžerskim iskustvom bio njegov najbliži suradnik. Njegov je zadata bio kontrola nogometnog segmenta kluba. Upravo je Šurjakova incijativa bila dovođenje talijanskog trenera Edoarda Reje te kupovina braće Anasa i Ahmada Sharbinija.

U medijskim istupima Šurjak nije dao naslutiti da bi se mogao povući iz Hajduka. Iako je nedavno bila aktualna priča o njegovom sukobu sa Svagušom, dogodio se razlaz oko nekih važnih odluka. S obje strane taj sukob je demantiran, ali to nije zaustavilo spekulacije o tome da odnos Šurjaka i Svaguše više nije idiličan kao na početku njihova zajedničkog mandata.

Šurjak se povlači iz Hajduka i svoju odluku objašnjava privatnim razlozima u osjetljivom osobnom trenutku, nekoliko dana nakon smrti oca Marina.

Spekulira se da bi Šurjakov odlazak mogao otvoriti prostor za povratak Igora Štimca na Poljud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:30