STANKO POKLEPOVIĆ

'Tičinović ima dribling i hitrinu, brzo će propjevati'

 Ante Čižmić / Cropix

Stanko Poklepović nije bio za to da Mario Tičinović ode prošle jeseni u Karlovac, kaže da bi ga upotrijebio u europskim utakmicama. No, Tić je raširio krila prema Karlovcu, poletio ususret stažiranju, a sad se Tić vratio, kao ptica selica, s proljeća u južnije krajeve. Špaco, sada s tribina, vjeruje u njegov konačan visok uzlet među hajducima:

- Na pragu je da konačno sazrije, nije kasno, zašto bi bilo... Od prvih, dječačkih koraka ima svoju prepoznatljivost kao izniman talenat koji je svima odmah zapeo za oko. U mlađim uzrastima razvijao se normalno i logično, sve do seniorskog staža - rekao je Stanko Poklepović za Slobodnu Dalmaciju.

Onda je malo požurio, ima tri zime da je bio na pripremama, ubrzo mu je serviran i profi-ugovor sa 17 godina, ali se teško probijao:

- Bio je nestrpljiv pričekati, žurio je u prvu momčad, na to sam upozoravao, pa je onda ostao utisak da nije pružio sve što je mogao. Morate znati da je on igrač koji zadovoljava u tri ofenzivna položaja, na primjer u igri 4 – 2 – 3 – 1, ovdje gdje su trojica ofenzivaca može biti i desni i lijevi, kao i centralni. Znači, s njim se može kombinirati, osim što mu je pozicija na lijevom boku nekako najprirodnija, najdraža.

Poklepović ga svrstava u nogometnu podskupinu “ Deverić i Anas“:

- On pripada vrsti igrača tipa Anasa Sharbinija, takav je bio i Štef Deverić. On ima dribling, fantastičnu hitrinu, time frapira, ali teško je s njime upravljati u konstrukciji igre. On hoće igrati svoju igru i teško prihvaća taktički dogovor, da ne kažem okove. Bježi iz dogovora, igra svoju igru i na svoj instinkt. Rekao bih da mu se baš zbog takve neprilagođenosti događaju velike amplitude od sjajnog do blijedog nastupa.

U Karlovac je išao, podsjeća Špaco, svojevoljno:

- Tražio je da mu garantiram 60 posto nastupa za Hajduk, to nije ozbiljan razgovor, kao da ja od njega tražim po tri asistencije i pogotka po utakmici. Dobro je za Tičinovića da je sada u Hajduku osobita situacija, vrata su otvorena domaćoj djeci. Neka bude marljiv na svakom treningu i sluša trenera bez pogovora i uspjet će. Takav talenat će visoko poletjeti – uvjeren je Poklepović da će Tić propjevati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 12:21