POTOP ŠIBENIKA

TIJEK SUSRETA: Dinamova 'petarda' puknula nad Maksimirom

 Drago Sopta / Crpoix

U 20.15 sati u Maksimiru počinje derbi 14. kola Prve hrvatske nogometne lige u kojem se sastaju Dinamo i Šibenik. Susret je ovo momčadi koje dijele samo dva boda, a pobjedom u večerašnjem susretu momci sa Šubićevca, predvođeni trenerom Brankom Karačićem, preuzeli bi čelno mjesto na ljestvici. Večerašnji suparnici susret dočekuju u različitom raspoloženju.

U Dinamu vlada kriza rezultata, ne računajući kup dvoboj sa drugoligaškim Vinogradarom, 'modri' nisu pobijedili u pet uzastopnih utakmica i večeras je prilika za iskupljenje pred vjernim navijačima koji su obećali povratak na tribine i fanatičnu podršku.

S druge strane, nogometaši Šibenika proživljavaju fenomenalne trenutke u domaćem prvenstvu. Trener Karačić na raspolaganju ima odličnu škvadru koja nikome neće unaprijed predati bodove, a u Zagreb su stigli osokoljeni trima uzastopnim pobjedama. Navijači iz Krešimirova grada svakako najviše očekuju od ponajboljeg napadača HNL-a Ermina Zeca koji će biti najveća opasnost po vrata Tomislava Butine.

Tekstualni prijenos derbija iz Maksimira možete pratiti na našem portalu.

Dinamo - Šibenik 5-0 (Morales 6, Sivonjić 18, Kramarić 36, Badelj 42, Barbarić 68)

TIJEK SUSRETA:

Kraj susreta u Maksimiru!

Malo je nedostajalo da se u listu strijelaca upiše i Chago, no Kamerunac je pogodio gredu.

Ušli smo u posljednjih 10 minuta utakmice. Dinamo rutinirano održava prednost.

Jurčević je dobio crveni karton zbog divljačkog starta na Ibanezu. Dinamov Argentinac prošao je gostujućeg igrača koji ga je s leđa pokosio i zaslužio raniji put pod tuš.

Tomislav Barbarić postiže peti Dinamov pogodak! Mladi stoper primirio je loptu koja je ubačena iz kornera i rutinirano pogodio za 5-0!

Ermin Zec napušta igru, a ušao je Krešimir Makarin.

Zec je zaprijetio udarcem glavom, ali Butina je na mjestu i lako brani ovaj pokušaj šibenskog napadača.

Kramarić je izašao 'oči u oči' s gostujućim vratarom, no njegov udarac nije bio dovoljno jak i precizan.

I Karačić mijenja. Izašao je Bačelić-Grgić, a u igru ušao Ivan Božić.

Dinamo i dalje napada suparnika, ali u prvih desetak minuta nije stvorena izrazitija prilika.

Jurčić je umjeso Roberta Kovača u igru ubacio Barbarića.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela!

Mora se priznati da Dinamo igra vrlo dobro. Večerašnjom izvedbom pokazuju zašto je njihova tržišna vrijednost četiri puta veća u odnosu na šibenske nogometaše. Šteta što to nisu pokazali i u europskim natjecanjima.

Badelj je povećao na 4-0! Ibanez je ubacio, Slepička opet asistirao Badelju, a Dinamov veznjak efektno gađa suprotni kut vrata.

Već u sljedećem napadu gosti su mogli smanjiti zaostatak, međutim, prvo je Butina dobro reagirao, da bi nekoliko trenutaka potom Zec zaustavio loptu na putu u mrežu.

Kramarić postavlja na 3-0! Morales je ubacio u sredinu, Slepička lagano petom usmjerio loptu prema Kramariću, a mladi je Dinamov napadač hladnokrvno poentirao za 3-0!

Tek nakon pola sata su Šibenčani ozbiljnije zaprijetili Dinamu. Medvid je ubacio slijeva, no i Bačelić-Grgić i Zec kasne na centaršut.

Tomečak je s desne strane uputio udarac, Blažević nesigurno odbio, a Kramarić nije iskoristio njegovu pogrešku već je loptu posalo van terena.

Sivonjić je povećao na 2-0! Tomečak je ubacio s desne strane, loptu je na petercu dočekao Sivonjić i matirao Blaževića! Čini se kako Šibenčani ni u 18. pokušaju neće do bod(ov)a na Maksimiru.

Gosti tek stihijiski napadaju, njihova ofenzivni pokušaji nisu problem za Dinamovu obranu.

Ibanez je u 11. minuti sjajnom loptom pogodio Slepičku, ali Dinamov napadač ponovno je neprecizan. Očtio na njegovu realizaciju utječe skromna minutaža ove sezone.

Dinamo vodi 1-0! Morales je konkretizirao bolji početak 'modrih' i sa vrha kaznenog prostora preciznim udarcem doveo Dinamo u vodstvo nakon samo šest minuta!

Dinamo je pritisnuo od prve minute. Sada se Badelj ubacio iza šibenske obrane, no Blažević opet uspješniji. Samo minutu kasnije opet prijeti Slepička, no udarac motiviranog Čeha odlazi pored vrata.

Prvi udarac Slepičke završava u naručju gostujućeg vratara Blaževića.

Travnjak je natopljen vodom, teško je kontrolirati loptu, a to igračima predstavlja velik problem.

Počeo je derbi 14. kola HNL-a.

Jurčić se odlučio za vrlo ofenzivnu igru sa Slepičkom, Sivonjićem i Kramarićem od prve minute.

Na Maksimiru se skupilo tek 2.000 gledatelja što ne čudi s obzirom da u Zagrebu pada kiša, a poznato je da najveći hrvatski stadion ne pruža nikakav komfor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:39