HRVATSKI ČAROBNJAK

TIJEK SUSRETA: Tottenham - Werder 3-0

Ne pobijedi li na Giuseppeu Meazzi prvaka Nizozemske, Inter će kompromitirati prolazak skupine i trenerovu ionako klimavu poziciju

ZAGREB - France Press je njegovu situaciju nazvao “salonom posljednjih prilika”. Talijanski mediji vrište s naslovima o Benítezovoj smjeni i utakmicu protiv Twentea etiketiraju kao “must win” za Španjolca. Želi li ostati za kormilom broda europskog i talijanskog prvaka, Rafael Benítez ne smije niti pomisliti na bilo koji drugi ishod, osim (uvjerljive) pobjede u večerašnjem ogledu. Massimo Moratti smiruje tenzije i fokus s klupe prebacuje na travnjak. Predsjednik kluba naglašava da su igrači ti koji u većini slučajeva dobivaju ili gube utakmice.

- Moraju shvatiti u kakvoj se situaciji nalazimo i koliko je ova utamica važna. Bez obzira na to jesu li umorni ili ne, moraju odigrati utakmicu s mnogo bijesa jer inače neće uspjeti napraviti ništa - motivirao je svoje “zaposlenike” Moratti te poslao poruku “kolovođi”: - Drago mi je da se osjeća dobro u klubu, da osjeća podršku koju mu svi dajemo.

U slučaju da ne pobijedi Twente, Inter bi uoči posljednjeg kola došao u situaciju u kojoj bi mu siguran prolaz omogućila samo pobjeda. Budući da će i večeras biti bez pola momčadi ( Diego Milito, Walter Samuel, Maicon, Muntari i Coutinho), “nerazzuri” i u lošoj sreći prepoznaju jednu od otežavajućih okolnosti loših rezultata, prije svega u Serie A u kojoj za vodećim Milanom kaskaju već devet bodova.

- Nije pošteno da se trenutačna snaga ove momčadi uzima kao realna. Osuđujte nas kada u punom sastavu odigramo loše - poručio je kapetan Javier Zanetti.

I dok se Benítez preznojava uoči Interove utakmice istine, Harry Redknapp na valu nevjerojatnog preokreta protiv Arsenala dočekuje svoju istinu - Werder. Bremenski je sastav u posljednjih šest utakmica osvojio samo bod uz gol-razliku 0-10 u posljednja četiri dvoboja. Za vikend su pretrpjeli gaženje u Gelsenkirchenu (0-4) i trebali bi biti topovska hrana za razgoropađene “spurse”. “Crottenham”, koji se iz hrvatske perspektive svaki dan sve više pretvara u “Modrićham”, pobjedom bi osigurao osminu finala u debitantskom nastupu među europskom klupskom elitom. Autor pobjedničkog pogotka protiv Arsenala, Younes Kaboul, smiruje euforiju.

- Premier liga i dalje je najvažnija. Želimo li i sljedeće godine igrati Ligu prvaka, moramo igrati dobro u svojem dvorištu, a sve što napravimo u Ligi prvaka bit će bonus - zaključio je marokanski Francuz.

Za vikend je stavio tri, danas opet napada Pippa

Werder je torpedirao s tri gola, a danas će se nešto slično tražiti protiv Lyona. Raul (33) se udomaćio u Gelsenkirchenu

ZAGREB - Filippo Inzaghi 69, Raul Gonzalez 68. Utrka rekordera po golovima u eurokupovima trebala nas je uveseljavati ove sezone, ali Inzaghijevo koljeno, zbog kojeg je već zaključio sezonu, pokvarilo je zabavu. Dakle, čeka se Raul da vrati primat na ljestvici. Sudeći prema Španjolčevoj formi, Lyonova obrana mogla bi biti na velikim izazovima.

- Uvijek je poseban osjećaj zabiti tri gola, ali nije floskula kada kažem da je uspjeh momčadi važniji. Napokon smo počeli igrati dobro i bilo bi sjajno kada bismo nastavili u tom ritmu - najavljuje napadač koji je ove godine došao do brojke od šest bundesligaških golova.

Osim efikasnosti, koja je dramatično porasla, Felixa Magatha može veseliti i činjenica da mu obrana izgleda sve čvršće. U posljednjih sedam utakmice primili su samo tri gola. Kroničari to povezuju s rastom forme Cristopha Metzeldera koji je protiv Werdera stigao i zabiti.

Protiv Lyona će tu ulogu golgetera prepustiti Raulu i Huntelaaru koje će na suprotnoj strani dočekati Dejan Lovren. Hrvatski reprezentativni branič posljednjim partijama počinje pridobivati i, ne tako davno, sasvim mu nesklone francuske medije. L’Equipe ga je za igru protiv Lensa (3-1) nagradio hvalospjevima. Španjolski predator bit će mu veliki test...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:30