MODRI U NEIZVJESNOSTI

TKO ODLAZI IZ DINAMA? Jedvaj i Halilović blizu Otoku, čekaju se ponude za Vrsaljka i Sammira

 Tom Dubravec/CROPIX

Neizvjesnost. Tom jednom riječju najbolje se opisuje Dinamov ljetni prijelazni rok kad se radi o odlascima igrača. Mnogo je priča i kombinacija, ali ne valja se zaletavati. Zdravko Mamić se pritajio, svratio je tek na utakmicu Modrih i Sepahana. Kad je izvršni predsjednik “u zavjetrini”, kad se ne javlja, onda su na pomolu zanimljiva događanja u svijetu transfera.

Najintrigantnija je priča o Jedvaju i Haliloviću koji su već medijski preseljeni na Otok. Kad smo već spomenuli njih dvojicu, treba konstatirati da bez obzira na njihov svjetski talent, kod Jurčića nisu u prvom planu kad se radi o udarnoj momčadi. Njihova mjesta zauzimaju stranci, Halilovićevo Fernandes ili Soudani, Jedvajevo Addy...

Zapravo se postavlja veliko pitanje kakvu će minutažu taj “wunderkind dvojac” dobiti ove sezone ako ostane u Maksimiru. Trener Jurčić nije dobio placet za razvoj mladih igrača, već je njegov zadatak poprilično jasan. Uprava kluba traži rezultat. A rezultat u Dinamu je samo europski iskorak.

Ove sezone, nakon svih ovih ulaganja u strance, nije cilj samo Liga prvaka koja daje novi životni i financijski impuls maksimirskom klubu, već i osvajanje kojeg boda više u natjecanju po skupinama. Trener vrlo dobro zna da se takav rezultat može ostvariti samo s uigranom momčadi, prepoznatljivom jedanaestoricom, pa neće biti previše prilika za eksperimente i miksanje momčadi.

Posebna priča jest Šime Vrsaljko. Taj mladić na ovim pripremama izgleda najbolje u karijeri. Ne, uopće ne pretjerujemo. Vrsaljko je na treninzima i na utakmicama silovit, žestok, brz, a ima i nešto novo u njegovoj igri. Opasan je u svakom prekidu, Sepahanu je glavom zabio pogodak. Za njega bismo mogli konstatirati da će sigurno biti prodan!

To se jednostavno mora dogoditi s obzirom na dolazak Pinta kojeg su Modri, po najnovijim informacijama platili 1,8 milijuna eura, a ne milijun kako se špekuliralo. Jer bez obzira na Pintov pedigre, teško je vjerovati da Ivo pokraj ovakvog Vrsaljka ima mjesta u udarnoj postavi Dinama. Znači, jedan na desnom boku je suvišan. Po nekim menadžerskom izvorima, za Vrsaljka se opet kao i prije dvije godine zanima Arsenal.

Krstanović pak čeka konačnu potvrdu da će postati napadač Sheffiled Wednesdaya, transferu se nada Beqiraj, a tko zna, možda neka ponuda stigne i za Sammira. S obzirom da je opet dobre volje, te da na treninzima i utakmicama pokazuje ogromnu motivaciju, Brazilac s hrvatskom putovnicom možda ima neki transferni adut u džepu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 22:40