BOJKOT REALNA OPCIJA

Torcida prvi put u povijesti ne dolazi na derbi?

Derbi Hajduka i Dinama, gotovo je sigurno, po prvi put u povijesti igrat će se bez Torcide. Informacija je neslužbena sve do četvrtka, kada će navijači objasniti razloge ovog poteza
Baska Voda, 061009.Stadion "A. Jurisic Ako",Prijateljska utakmica izmedju NK Hajduka i NK Urania prekinuta je u 37. minuti zbog divljanja navijaca Torcide.Na slici: Torcida prije prekida utakmice.Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
 Ivo Ravlic / CROPIX / CROPIX

SPLIT - Torcida čeka kraj utakmice Hajduka protiv Moslavine da bi se sastala i donijela definitivnu odluku hoće li bojkotirati derbi Hajduka i Dinama u subotu. Naime, razmišljanja jednog dijela Torcide da se bojkotira derbi bit će predmet rasprave na sastanku, a o tome ovisi i kakav će dojam ostavit susret s Moslavinom.

Gledajući s te strane, možda je za Hajduk bilo bolje da je prihvatio utakmicu s Moslavinom odigrati kao gost, što bi odjeknulo kao plemenito, a bili bi sigurno dalje od stroge kontrole Torcide u kompletnom njezinu sazivu, koja sad može donijeti doista stravičnu odluku za klub i ne pojaviti se na derbiju. Naime, u Torcidi se još nisu sasvim složili je li to ispravan postupak. Hajduk je ipak njihov Hajduk, to su stavovi Torcide, pa se postavlja pitanje koga to uopće bojkotiraju. No, slijedi odmah još jedno pitanje - je li ovo taj njihov Hajduk? Ako se odluče za bojkot, onda će za raspravu biti i scenarij tog prosvjeda. Najvjerojatnije je da će se Torcida pojaviti na sjeveru stadiona i onda složno izaći za nekoliko minuta prema dogovoru.

Torcida je imala raznih istupa prema svom Hajduku, no ovakav bi premašio sva očekivanja. Gore od toga bilo bi samo još rasformiranje Torcide. Više će se znati u četvrtak ujutro kada bude sazvana i konferencija za novinare, kako kaže Torcidin predsjednik Žan Ojdanić, pa će tim putem obavijestiti i sve članove Torcide.

Jučerašnji trening Hajduka kontrolirala je policija, ali bez osobitog razloga jer su trening pratili malobrojni navijači bez ikakvog organiziranog istupa. U Hajduku tvrde da oni nisu zvali policiju i da je to bila policijska procjena nakon svih posljednjih događaja. Prateći trening, čule su se šale jer je policije bilo možda i više od navijača - dakle, tko je onda tu prava Torcida? Naravno da su i policajci žestoki navijači Hajduka. S obzirom na to što su u posljednje vrijeme s tim “Hajdukovim ponosom” radili igrači, netko je postavio pitanje koga bi policija štitila da dođe do incidenta: igrače ili navijače? No, postoji mogućnost da se derbi igra pred krotkom publikom i da će na utakmicu policija sigurno doći u velikom broju, a za ostale se još ne zna. Kako se tog rješenja nije dosad sjetila i Đurđa Adlešič?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 12:10