NESUĐENI DINAMOVCI

U Maksimiru su ‘igrali’ Elber, Ze Roberto, Plete...

Samo u zadnjih nekoliko sezona "na milimetar" od Dinama bila su imena s kojima bi proljeće u Europi bilo pravilo, a ne iznimka
Zagreb, 271108.Stadion Maksimir.Nogometna utakmica 3. kola skupine D Kupa UEFA izmedju zagrebackog Dinama i Spartaka iz Moskve. Na slici: Stipe Pletikosa.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Reakcija Mateje Kežman na priču da dolazi u Dinamo bila je otprilike kao da smo mu rekli da Djed Mraz doista postoji... Ali “ekskluzivan” transfer bivšeg “grobara” tek je posljednja patka u nizu. Na stranu motivi takvih “ekskluziva”, očito je kako prilika ipak čini lopova. Zanimljiv bi recimo bio izvještaj radioreportera iz Maksimira da su se sve silne “ekskluzive” pokazale točnima:

“I opet odličan Pletikosa! Kombinacijom Babića i Šimića modri su uspjeli bez puno teškoća progurati loptu do brazilskog reprezentativca Ze Roberta koji vara dvojicu, odigrava dupli pas s Brescianom i gura u priliku Elbera. Goool. Dinamo je nakon gola Kežmana u prvome dijelu povisio vodstvo i osigurao proljeće u Europi”

Pokušali smo se sjetiti nekoliko zvučnih transfera koji su u posljednjih pet godina bili “na milimetar” od Dinama, ali... Redovito se događao taj poneki “ali” koji je primjerice Bresciana umjesto u Dinamo usmjerio u Palermo, ili Huga Rodallegu u Wigan.

Nisu oni jedini. Dres Dinama, barem u mislima navijača, oblačili su i Elber te Ze Roberto. U vezi je igrao Elikn Soto, a uglednom društvu bi se ovih dana priključio i Mateja Kežman. I dok je srednji red i napad imao internacionalni štih, obrana je bila satkana od Hrvata. Neretljak i Šimić kao stoperi, Vida na desnoj i Marko Babić na lijevoj strani. A na vratima Stipe Pletikosa...

Većina njih je i bila u kombinacijama za Dinamo. Pletikosa je eto odbio Mamića jer “krv nije voda, a on je ipak hajdukovac”. I Neretljak je bio hajdukovac, ali njegov transfer stopiran je kada su BBB-ovci protestirajući okrenuli policijski auto na krov. Domagoj Vida i danas je tiha patnja Krune Jurčića.

Uvjereni smo kako velika većina ovih imena nisu izmišljotine kakvima ih participira javnost. Željena informacija uvijek pronađe svoj cilj. Nekome je očito odgovaralo da se Mateja Kežman spominje u kontekstu Dinama, kao što je prije nekoliko mjeseci visokopozicioniranom dužnosniku Dinama odgovaralo da se u javnosti pojavi informacija da modri razmišljaju o vraćanju Eduarda. Taj isti to je “šapnuo” niže potpisanom naivcu koji je o tome vrijedno obavijestio javnost, a na kraju ispao predmet sprdnje dežurnih forumaša na internetu. Neka im bilo to zadovoljstvo, jer bili su u pravu.

Kad su trebali doći

Mato Neretljak siječanj 2005.

Stipe Pletikosa srpanj 2005.

Hugo Rodallega prosinac 2005.

Giovanni Elber prosinac 2005.

Elikn Soto prosinac 2006.

Marc Bresciano travanj 2007.

Ze Roberto travanj 2008.

Marko Babić studeni 2008.

Dario Šimić lipanj 2009.

Domagoj Vida prosinac 2009.

Mateja Kežman ožujak 2010.

Dinamo (4-3-3)

Pletikosa - Vida, Neretljak, Šimić, Babić - Bresciano, Soto, Ze Roberto - Rodallega, Elber, Kežman

Trener: Nevio Scala

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 03:46