TRAŽI SE SPAS

UDRUGA NAŠ HAJDUK TVRDI 'Sve političke opcije s kojima smo razgovarali će nas podržati'

 Luka Gerlanc / CROPIX

Predstavnici udruge 'Naš Hajduk' su u prostorijama udruge MoST održali konferenciju za novinare na temu prijedloga o prijenosu dijela upravljačkih prava nad dionicama Grada Splita na članove kluba koji će biti prezentiran na tematskoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita slijedećeg utorka (25. studenog).

- Razgovarali smo sa svakim gradskim vijećnikom i predstavnicima svih stranaka koji su iskazali interes za to. Sve političke opcije s kojima smo razgovarali će nas podržati - rekao je Bojan Islamović, tajnik udruge 'Naš Hajduk'.

Na upit o pojedinim strankama/vijećnicima odgovorio je.

- Pokušavamo izbjeći politiziranje, svatko tko od političara spomene Hajduk završi u novinama. Ovim ugovorom želimo i to riješiti – pojasnio je Islamović.

Potom su detaljno predstavili prijedlog i odgovarali na novinarska pitanja.

- Smatramo kako je najbolje da taj period bude 25 godina da bude povezan s brojem godina na koliko je i stadion dan Hajduku u koncesiju. Zašto smo se odlučili na ovo? U zadnje tri godine, naravno osim dugova koji se vraćaju, najveći problem kluba je nestabilnost koju uzrokuju predstavnici grada, koji su tražili ostavke vodećih ljudi Hajduka, davali netočne izjave i pogrešne informacije kojima su i rušili vrijednost kluba.

A mi smo od početka samo tražili mir za ljude koji će raditi u Hajduku. Želimo da Grad i formalno kaže da, vi ste naši partneri. Ne tražimo vlasništvo, ništa što već nemamo, samo želimo da se to formalizira – rekao je Islamović.

Kažu da Hajduku treba mir od politike koja ga je u zadnjih šest godina dvaput odvela do (ruba) stečaja.

- Oko 60 milijuna kuna dugova vraćeno je u zadnje tri godine otkad ovaj projekt traje. Žalimo to što nije uloženo u momčad, ali doć' će i naše vrijeme s dobrim radom. Jako je bitno da se na izborima za NO koji su vrlo skoro kandidati nakon ovoga mogu osjećati komotnije, da nitko neće rušiti njihov rad – rekao je Islamović.

Ako ovaj porijedlog bude prihvaćem potom će s vremenom uslijediti idući korak?

- Članovi će se napokon moći usmjeriti ka drugom cilju, a to je kupnja kluba. Svjesni smo da to ne možemo preko noći, ali dugogodišnjom pametnom strategijom postoje modeli kojima se klub može kupiti – najavio je Islamović.

Član Udruge Romano Kolendić istaknuo je kao su slični primjeri uobičajeni diljem zapadnog svijeta, te da bi usvajanje ovog prijedloga puno doprinjelo popularizaciji članstva u Hajduku.

- Već sada klub ima 11 tisuća članova, više nego što je primjerice imala Borussija Dortmund kada je 1997. bila prvak Europe. Ne tražimo nešto što već ne postoji. Ovdje u nas ipak postoji određena averzija samo zato što takvo nešto još ne postoji u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 16:17