EKSKLUZIVNO ZA JL

'UEFA-in istražitelj Robin Bokšić teški je prevarant'

Evo zašto je Dinamo sazvao izvanrednu 'pressicu'! Robert Palić, vlasnik crikveničkog hotela i bivši šef kladionice Eurogol, tvrdi: 'Taj tip iz UEFA-e ostao mi je dužan lovu, prevario mi je prijatelja i stalno se kladio ulažući velike novce!'
Zagreb, 170810.Maksimir, igraliste Hitrec-Kacijan.Prvi trening novog trenera Dinama Vahida Halihodzica.Na fotografiji: Zoran Mamic sa odvjetnicom Jadrankom Slokovic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - ' Robin Bokšić, istražitelj UEFA-e, ostao mi je dužan 1.200 eura za smještaj u hotelu'. Tvrdi to Robert Palić, vlasnik crikveničkog hotela Palić, u kojem je Robin Bokšić boravio od 16. do 24. kolovoza prošle godine. Palić nam je to jutros ispričao ekskluzivno za Jutarnji list, a sve to danas je ponovio na konferenciji za novinare u NK Dinamu. O svojim motivima i zašto je nakon godinu dana izašao u javnost s tom pričom, Palić nam je rekao:

'Naprosto želim da se zna koga to UEFA šalje u Hrvatsku i tko je čovjek koji se predstavlja kao njihov istražitelj i vodi istrage u Hrvatskom nogometnom savezu. Ja sam njega upoznao u kladionici nekoliko dana prije nego je došao u moj hotel. Ulagao je po 15-ak tisuća kuna, a prema onome kako je igrao shvatio sam da dobro poznaje materiju klađenja, jer sam 2003. i 2004. godine bio vlasnik kladionice Eurogol. Nakon što je otišao iz hotela, sreo sam Marija Mingu, dostavljača pizza u crikveničkoj pizzeriji DAF. I njemu je obećao da će mu srediti posao na naplatnim kućicama na Hrvatskim autocestama i pritom se pozivao na veze koje sežu do vrha hrvatske Vlade. Mario Minga mu je za to dao 5.000 kuna i svoju i osobnu iskaznicu svoje djevojke. Nikad im ih nije vratio, niti je sredio posao“; tvrdi Palić.

Kazao nam je kako je Bokšić bio u hotelu u društvu jedne ženske osobe i inzistirao je da se nju ne uvede u knjigu gostiju. On kaže kako u knjizi gostiju ima upisanog Robina Bokšića, ali da je on stalno izbjegavao dati svoju putnu ispravu, pravdajući se potrebama za putovanjem u Italiju.

'Bio je sa Audijem Q7 njemačkih tablica. Došao je 16. kolovoza, a naprasno je otišao 24. kolovoza. Pokušao sam ga dobiti, ali mi se nije javljao do 1. rujna prošle godine. Nazvao me oko 17.30 sati i rekao da se vraća iz Srbije i da je sa svojim prijateljima Srbima dogovorio rezultat 21. kola norveške lige Kongsinger - Alta. Tečaj je bio 1.50 na Kongsvinger. Rekao mi je da će prvo poluvrijeme dobiti Alta, da će Konsvingerov igrač biti isključen i da će na kraju Konsvinger dobiti utakmicu. Tako je i bilo, priča Palić.

Kad je u utorak Bokšić dobio mail u kojem ga se podsjetilo na boravak u crikveničkom hotelu, nazvao je Palića: - Rekao mi je da će taj dug biti podmiren, da su ga zbog toga već zvali neki novinari, kazao nam je Palić. Kazao je i kako mu je Bokšić govorio da je bio u zatvoru sa braćom Šapina, pokazivao mu fotografije sa utakmica u Stuttgartu.

Ako Robert Palić i Mario Minga protiv Robina Bokšića podnesu kaznene prijave, i UEFA-in istražitelj mogao bi se naći pod istragom USKOK-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:49