BITKA ZA PROLAZ

Uzvrat u Bruggeu određuje Dinamovu europsku sudbinu

Nogometašima Dinama u preostala tri nadmetanja u skupini D Europske lige, od kojih su sljedeća dva na gostovanjima, za prolaz trebaju najmanje četiri boda
 Boris Kovačev / Cropix

ZAGREB - Umjesto sedam bodova i prvog mjesta na ljestvici, Dinamovi su nogometaši nakon tri kola skupine D Europske lige osvojili četiri boda i trenutno su drugi na gol-razliku. No, kako se za plasman dalje gledaju međusobni ogledi, jasno je da ‘plavi’ izgubljena dva boda protiv Club Bruggea trebaju nadoknaditi na jednom od dva predstojeća gostovanja, kako bi u izravnom dvoboju s PAOK-om 15. prosinca odlučivali o 2. mjestu.

Najbolje bi bilo 4. studenoga pokoriti Brugge, ponoviti Bruxelles od prošle jeseni ili Amsterdam iz 2007., čime bi bez obzira na ishod uzvrata u Villarrealu Dinamo protiv PAOK-a imao majstoricu za prezimljavanje u Europi. Ponove li, pak, ‘plavi’ Prag iz 2008., dakle remi i u gostima, ovisit će i o rezultatima suparnika.

Koliko je, pak, realno očekivati da Dinamo pobijedi u Bruggeu momčad koja mu je u Maksimiru stvorila više problema nego Anderlecht, Sparta i Ajax prethodne tri sezone pitanje je s kojim će se navijači mučiti sljedeća dva tjedna. Činjenica je da je tada nova utakmica, novo miješanje karata, a Brugge će Dinamo dočekati između svojih domaćih derbija sa Standardom i Anderlechtom, što će ići u prilog Vahinoj momčadi.

Iako je za svaku pohvalu što plava svlačionica misli da može ostati neporažena i na gostovanju u španjolskoj pokrajini Valenciji, izgledno je da će to biti nadmetanje u kojem će Žuta podmornica tražiti bodove za potvrdu prolaza prije Bruggea u prosincu.

Dinamo može proći s osam bodova, ali može biti treći i sa 10. U najgoroj varijanti, zaostaje li uoči međusobnog sraza tri boda za Grcima, ‘plavima’ će trebati i dva razlike protiv PAOK-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 15:01