POZNATI FINALISTI KUPA

Varaždin nakon drame izborio Europu

Dinamo se po 15. put plasirao u finale Kupa Hrvatske nakon što je u Koprivnici očuvao vodstvo 4-1 iz prve utakmice
 Nikola Wolf

KOPRIVNICA - Dinamo je s “pola gasa” došao do finala Kupa. U Koprivnici su protiv Slaven Belupa rutinirano sačuvali prednost od 4-1 i golom Ivana Tomečaka stigli nadomak dvostruke krune.

Prvenstvo je arhivirano, a za ostanak “Rabuzinova sunca” u Plavom salonu Dinamo će morati biti bolji u dvije utakmice od Varaždina, stare mušterije iz finala Kupa. Jer, četiri puta su igrali u završnim utakmicama i u sva četiri navrata Dinamo je slavio!

Nije bio Dinamo tako loš kao u Puli, ali bila je to klasična kamilica. Domaćini su hrabro krenuli nadajući se da mogu do čuda, ali Dinamo je ipak preveliki zalogaj. Doduše, da su Mujanović i Bušić bili zericu precizniji i svladali Kelavu iz izglednih prilika u prvome djelu moglo je biti vatreno, ali...

Dinamo je do pobjede stigao nakon što je u igru ušao Ivan Tomečak. Najbolji pojedinac susreta Luis Ibanez ispremiješao je obranu domaćina, nanizao dvojicu i servirao Tomečaku kao na pladnju.

- Uz sve probleme koje imamo s tim ozlijedama tražio sam tu pobjedu. Bilo je ozbiljnije nego u Puli. Možda je taj poraz na koncu dobro došao da se ekipa malo momčad razbudi - rekao je Vaha.

Slaven Belupo - Dinamo 0-1

Poluvrijeme: 0-0. Sudac: Domagoj Vučkov 6 (Rijeka); pomoćnici: Skender (Rijeka), Žudetić (Pula)

Strijelci: 0-1 Tomečak (86. as. Ibanez)

Žuti kartoni: Kokalović, Maras, Mujanović, Milardović (Slaven Belupo); Cufre, Tonel (Dinamo)

Igrač utakmice: Luis Ibanez

Stadion: Gradski stadion Koprivnica. Gledatelja: 3000

Slaven Belupo: Nurković 6 - Purić 6, Rogulj 6, Maras 6, Bagarić 6 - Kokalović 5,5, Milardović 6,5 - Mujanović 6, Vojnović 6,5, Benko 5,5 (od 77. Poljak -) - Bušić 6 (od 59. Jurakić -, od 63. Havojić -)

Dinamo: Kelava 6 - Cufre 6, Bišćan 6, Tonel 6, Mesarić 6 - Ademi 5,5, Calello 5,5 (Od 75. Sammir -) - Šitum 5,5 (od 64. Tomečak 6,5), Badelj 6 (od 83. Brezovec), Ibanez 7 - Beqiraj 5,5

Varaždin izborio Europu sa 3-0

Nogometaši Varaždina s tri su pogotka u drugom poluvremenu nadoknadili poraz 0-1 iz Vinkovaca i plasirali se u finale Kupa, usput osiguravši Europu, što je izvrstan uspjeh najmlađe momčadi lige, koju vodi Samir Toplak.

Dvostruki strijelac bio je najstariji Davor Vugrinec, početkom nastavka i 10 minuta prije kraja, iz jedanaesterca, kad je i crveni karton dobio Parmaković. Drugi pogodak djelo je Filipa Škvorca.

Prije trećeg pogotka domaćih gosti su bili uvjereni da im sudac Fran Jović nije dosudio jedanaesterac, no najviše mogu žaliti za zicerom Kresingera iz finiša 1. dijela, kad mu je Krklec obranio situaciju “1 na 1”. (JL)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 17:06