HJK HELSINKI - DINAMO 1-2

VIDEO, FOTO Dinamo odradio odličan posao u Finskoj: Modri pobjedom nad HJK-om stigli na korak do predvorja Lige prvaka!

Dinamo je okrenuo vodstvo HJK-a i vratio se iz Finske sa sjajnim rezultatom koji jamči ulazak u play off Lige prvaka i europsku avanturu do Božića.
 Damir Krajač/Cropix

ZAGREB - Tko još pita za dojam, kada se pobjeđuje? Dinamo nije odigrao senzacionalno partiju u Helsinkiju, ali se iz Finske vraća s odličnim rezultatom. Za tjedan dana će u Maksimiru braniti lijepu prednost od 2-1. Prednost koju su “modri” stekli više sretno nego spretno, ali dobro... Koliko puta su znali pružiti u Europi dojmljive utakmice pa naputiti travnjak pognutih glava!

Prvak Finske ušao je u utakmicu rastrčano, ali činilo se kako ne bi do sutra postigli pogodak da nisu dobili poguranac od Kelave. Vratar Dinama je nepotrebnim istrčavanjem pružio priliku Ringu da dovede HJK u vodstvo, što je on znalačkim lob udarcem i iskoristio. Bio je to još jedan iz galerije “pacerskih” pogodaka kakve “modri” često primaju u važnijim europskim dvobojima.

No, Rafinha je očito vlasnik lijepih manira, pa je na Kelavinom poklonu uzvratio svladavši svog vratara samo pet minuta kasnije! Fatos Beqiraj je oštro ubacio s desne strane, a Brazilac, ostavši dosljedan tradiciji HJK-a “samo nek’ se trpa”, utrpao je, eto, sam sebi.

Sve prije i poslije u prvome djelu nije bilo baš vrijedno spomena. Nekoliko poluprilika s obje strane, jalova dominacija Dinama, ali bez konkretnog učinka i s dva sasvim nepotrebna žuta kartona. Ibanez je kod sudca iz Češke pao na testu iz glume, a Beqiraj je povukao za dres čuvara...

U drugom dijelu HJK je ubacio u brzinu više. Imali su kontrolu nad igrom, dok su “modri” veznjaci malo spavali. Kreacije nije bilo ni u tragovima, ali se barem Kelava iskupio za pogrešku. Dva puta je sjajno intervenirao, a kod ove druge “popio” je i nokaut od Luisa Ibaneza koji ga je koljenom pogodio u glavu! No, Jurčić je pogodio s izmjenama.