OZLIJEĐEN I POLICAJAC

VIDEO Ruski huligani napali Torcidu, policija privela osam hrvatskih navijača: Prijeti im zatvor!

Oko 200-tinjak torcidaša nazočilo je dvoboju u Rigi, a mamnji dio je uoči utakmice uletio u klasičnu sačekušu. U blizini hotela Albert, Torcidu je sačekalo 20 mišićavih momaka koji su bez razloga napali naviječe Bijelih. Očevici kažu da bi napadači mogli biti ruski huligani. Policija je brzo reagirala i pritom pendrek nije pitao tko odakle dolazi. Torcidu nisu dirali, a s napadačima su se brzo obračunali. Osam pristaša Hajduka je privedeno. One koji su završili iza rešetaka čeka kazneni postupak, a prema tamošnjem zakonu za nasilničko ponašanje, nanošenje tjelesnih ozljeda i za otpor vlasti predviđena je i zatvorska kazna do osam godina.

Neposredno uoči početka utakmice, nekih 45 minuta prije starta dvoboja, došlo je do sukoba policije i splitskih navijača. Za sve je kriv nesporazum.

- Hrvatski navijači su promašili ulaz, njih 50-ak je ušlo na tribinu gdje su se nalazili navijači Skonta. Policija ih je zato morala uz upotrebu sile izvesti vani i preseliti na drugi dio stadiona – ispričao nam je glasnogovornik Skonta, Uldis Strautmanis.





- Zbog toga smo pojačali sigurnosne mjere, posebno ispred prostora sa hrvatskim navijačima. Radi detaljnih provjera na ulazima, mnogi su gledatelji kasnili na utakmicu – dodao je Strautmanis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:45