UKRAJINSKA LIGA

VIDEO Šahtar prvak, Srna i Vukojević strijelci

Nogometaši Šahtara obranili su naslov ukrajinskih prvaka. U 28. kolu su na svojoj Donbass Areni svladali gradskog rivala Metalurg s 2-0

Nogometaši Šahtara obranili su naslov ukrajinskih prvaka. U 28. kolu su na svojoj Donbass Areni svladali gradskog rivala Metalurg s 2-0, a drugi je pogodak djelo našeg Darija Srne. Šahtar je pobjedom došao na 70 bodova, osam više od kijevskog Dinama koji u preostala dva kola više ne može ni matematički prestići "rudare". Adriano je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena doveo domaćina u vodstvo, a u 86. minuti je izborio slobodan udarac na otprilike 23 metra. Kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije je uzeo loptu i u svome poznatom stilu prebacio živi zid i riješio svu neizvjesnost oko pobjednika. Eduardo da Silva je u igru ušao u 57. minuti umjesto Douglasa Coste.

Spomenimo i da je to Šahtaru šesti naslov ukrajinskog prvaka, premijerni je osvojen 2002. godine.

Nije Srna bio jedini hrvatski nogometaš koji je u 28. kolu bio strijelac. Ognjen Vukojević je sudjelovao u pobjedi kijevskog Dinama pogotkom u 53. minuti u sudaru protiv Karpatija (2-1). Prije toga je Oleg Gusev doveo Kijevljane u vodstvo u 32. minuti, a za domaće je smanjio Mihajlo Kopolovec u 75. minuti. Vukojeviću je to bio, baš kao i Srni, treći prvenstveni zgoditak ove sezone.

Ukrajinska Premierliga, 28. kolo:

Šahtar - Metalurg 2-0

Karpati - Dinamo Kijev 1-2

Redoslijed: 1. Šahtar 70, 2. Dinamo Kijev 62, 3. Dnjipro 53...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 04:52