KERUMOVA 'ČELIČNA LADY'

Visković: Želimo reprezentaciju u Splitu, ali ne želimo biti jednokratna zamjena za Maksimir!

Bilić Boysi i dalje su rado viđeni gosti u Splitu, ali pod određenim uvjetima
 Nikola Vilić/Cropix

SPLIT - Kerumova “čelična lady” koja je preuzela i “vruć krumpir” u Hajduku, u kojem je kao šefica izbornog povjerenstva odgovorna za izbor nove uprave, nastupila je bez pardona pred glavnim ljudima HNS-a.

- Ako me pitate želimo li da hrvatska nogometna reprezentacija igra u Splitu, ne mogu drugo nego odgovoriti vam da želimo. Ali morate znati da smo izuzetno razočarani odnosom HNS-a prema Splitu, prema našim građanima i navijačima jer već 14 godina Savez zaobilazi naš grad - poručila je splitska dogradonačelnica Anđelka Visković tajniku HNS-a Zorislavu Srebriću i izborniku Slavenu Biliću.

Savez je poslao službenu ponudu Gradu da Split bude domaćin utakmice protiv Gruzije 4. lipnja. Split je ponudu prihvatio, obećao je podršku, ali je unaprijed odbio mogućnost da bude organizator utakmice. Neka utakmicu organizira HNS uz dogovor s Hajdukom - stav je Kerumova poglavarstva.

Visković je rekla upravo ono što već godinama ponavljaju svi ljubitelji nogometa u Splitu i Dalmaciji. HNS je dao ekskluzivitet Zagrebu da bude domaćin nogometnoj reprezentaciji, a “provincija” dobiva mrvice samo onda kad se ne može igrati u Maksimiru. Kao posljedica takvog odnosa dogodilo se da su odrasle generacije mladih ljudi koje nikada nisu imale prigodu gledati svoju nogometnu reprezentaciju u gradu pod Marjanom.

Visković je po struci profesorica matematike, priznaje da se u nogomet baš ne razumije, ali u kući ima dvojicu sinova torcidaša i jasno je artikulirala poruku:

- Ako se jednom ne prekine taj ignorantski odnos prema našeg gradu, građanima i navijačima Hrvatske, taj će se jaz samo produbiti. Činjenica je da smo razočarani tretmanom HNS-a jer se Splitu nudi utakmica samo onda kada je maksimirski travnjak uništen. Ipak, smatram da mi moramo prihvatiti to domaćinstvo. No Grad Split neće snositi troškove te utakmice, a to se ne može očekivati ni od Hajduka - odlučna je dogradonačelnica.

- Na krilima naših navijača reprezentacija je u Splitu izvojevala brojne pobjede, no rekla sam im da ovaj put ne očekuju takvu atmosferu, jer je upravo njihov odnos doveo do određenog revolta navijača. Naravno da ću i ovom prilikom pozvati naše sugrađane i sve navijače da pruže podršku igračima, da budu uz hrvatsku reprezentaciju, ali ljudima u HNS-u mora biti jasno da ne želimo biti jednokratna zamjena u situaciji kad se ne može igrati u Zagrebu. Neka nam daju plan utakmica koje reprezentacija želi igrati u Splitu - naglašava Visković.

Srebrić: Treba nam podrška Splita

Srebrić drži “dobrom idejom” da Hrvatska igra svoje kvalifikacijske utakmice u Splitu, ali i u drugim gradovima Hrvatske.

- Ne mogu prejudicirati odluke IO HNS-a i naravno da ćemo morati voditi računa o striktnim infrastrukturnim uvjetima Uefe, ali vrijeme je da se prevladaju neke stvari iz prošlosti i da se okrenemo budućnosti. Makar možemo raspravljati o tome je li Split imao neke od najjačih utakmica reprezentacije poput Brazila, Nizozemske i sl. Ali, kažem, ne bih se više na to vraćao. Ajmo pokušati pronaći novo zajedništvo i učiniti za početak sve da što bolje pripremimo utakmicu s Gruzijom koja nam je iznimno važna. Igračima će trebati pozitivna atmosfera zajedništva i siguran sam da će Split to priuštiti našoj reprezentaciji - zaključuje Srebrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:02