IMA SVOJU VIZIJU

Wenger neće tajkuna za gazdu u svom Arsenalu

Sir Ferguson u Ligi prvaka i dalje favorizira Engleze, Barcelona se sprema kupiti Rooneyja
 Reuters

OSIJEK - Ljestvice u Ligama petice ovog vikenda na vrhu nisu pretrpjele izmjene. Ali... nacije se zabavljaju utrkom Reala i Barcelone, Arsenalovim “prkosom” na vrhu...

Arsenal se početkom sezone čak i medijskim napadima na rasprodanu momčad pokušalo “izbaciti” iz “velike četvorke”, ali su u subotu nastavili “prkositi” kod Wolver- hamptona (1-4).

Ćorluka igrao 71 minutu

Istodobno, naš Da Silva je zaigrao od 1. do 71. minute, igrajući zapaženu rolu s nekoliko krajnje opasnih pokušaja blizu postizanja pogotka.

Osokoljen posljednjim rezultatima, a i činjenicom da je u Arsenalu već 15 godina, Wenger je istog dana preko stranica “News of the World” zaprijetio odlaskom iz kluba ukoliko milijarder iz Uzbekistana Ušmanov preuzme većinski paket dionica kluba.

U to ime američki konkurent “dubokog džepa” Kroenke munjevito kupuje “dijelove” kluba, iščekujući trenutak kada će imati 30 posto, i predati ponudu za otkup kompletnog vlasništva.

Napokon, na Otoku je u subotu Tottenham sa 2-0 svladao nezgodni Sunderland ( Ćorluka 90 minuta, Kranjčar od 63.). Sretno, jer obranio je Gomes jedanaesterac.

- Kada se vrate Lennon i Modrić, sigurno ćemo igrati drugačije - ustvrdio je Redknapp.

I dok Sir Ferguson iz Uniteda poručuje da će Englezi dominirati LP-om, Španjolci ne posustaju. “News of the World” navodi da se u katalonskom klubu “gomila” čak 95 milijuna eura za otkup Rooneyja, iako je nad pozitivnim provođenjem posla velika sumnja.

Pet pogodaka Juventusa

Pa ipak, Ibrahimović bi možda mogao u Barceloni dobiti kolegu u napadu, igrača kojeg ne stižu ozljede tek tako, poput njega, koji se ozlijedio u subotu iznudivši jedanaesterac, te će zbog istegnuća bedrenog mišića pauzirati sedam dana.

Barcelona je, naime, kraj utakmice protiv Mallorce zbog ranije obavljenih izmjena dočekala s deset igrača, ali je trijumfirala sa 4-2, održavši Real na distanci od jednoga boda.

Vrijedi zapamtiti da je Henry postigao prvi pogodak sezone, da je Xavi upisao 328. nastup, čime je postao drugi najstandardniji igrač kluba nakon nekadašnjeg braniča Miguelia.

A Real je svladao Atletico u gostima (2-3). Pogocima Kake, Marcela i Higuaina do 64. minute Real se “odlijepio” na 0-3, ali je u 66. ostao bez isključenog Ramosa i ponešto kompromitirao rezultat. Međutim, kako ih Atletico ni sinoć nije svladao na Vicente Calderonu, uspjeli su nastaviti niz dug deset godina. Sada je to za Atletico surovo opterećujući niz od čak 16 utakmica bez trijumfa.

U Italiji, protiv Atalante Juventus je najzad ponovno bio nemilosrdan i snažan. Osim što su postavili konačan rezultat od 2-5, Juventus je za sobom ostavio i tri zbog zaleđa poništena pogotka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 04:02