ZBOGOM REDSI

Yossi Benayoun postao član Chelsea

'Uzbuđen sam što dolazim u klub kao što je Chelsea. To je velik klub'
 AP

Kapetan izraelske nogometne reprezentacije Yossi Benayoun (30) novi je igrač Chelseaja. U klub sa Stamford Bridgea Benayoun dolazi iz Liverpoola, čije je boje branio protekle tri sezone, uz zasad nepoznatu visinu odštete.

Benayoun je s Chelseajem potpisao trogodišnji ugovor prema kojem će tjedno zarađivati 75.000 funti, a nakon dogovorene suradnje izrazio je svoje zadovoljstvo.

- Uzbuđen sam što dolazim u klub kao što je Chelsea. To je velik klub i san svakog igrača je ondje zaigrati – komentirao je Benayoun, koji je u prethodne tri sezone boje “redsa” branio u 134 utakmice.

Zadovoljstvo sklopljenim poslom izrazio je i Chelseajev menadžer Carlo Ancelotti:

- Yossi ima puno kvaliteta u veznoj liniji i može igrati na nekoliko različitih pozicija. Sviđa mi se njegovo ponašanje na travnjaku.

Benayoun je karijeru započeo 1997. u Hapole Be'er Shevi, nakon čega je igrao za Maccabi Haifu, Racing Santander, West Ham i Liverpool.

Dovođenje Benayouna tek je u prvo u nizu planiranih pojačanja za Chelsea, koji planira potpuno osvježiti veznu liniju uslijed raskida suradnje s Michaelom Ballackom i Joeom Coleom, te posve izvjesnog odlaska Portugalca Deca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 18:33