DRAMATIČNA UTRKA

Alonso: Tko je ono rekao da je F1 dosadna?

 AP

- Slavim svoje četvrto mjesto kao pobjedu, s obzirom da sam startao katastrofalno i potom pao na 18. mjesto - izjavio je Ferrarijev F1-pilot Fernando Alonso nakon zauzetoga 4. mjesta na VN Australije.

Loše se postavivši u sendviču između Jensona Buttona i Michaela Scumachera u prvom zavoju, nakon što je katastrofalno startao u utrku izgubivši treće mjesto, Fernando Alonso okrenuo na stazi, te je morao na mjestu čekati sve vozače da prođu pored njega moleći se pritom da se ne zalete u njegov bolid.

- Krenulo mi je doista užasno loše, gume su mi proklizavale. Nakon što sam pao na 18. mjesto, ne znajući je li se bolidu nešto dogodilo, četvrto mjesto slavim kao pobjedu - rekao je Španjolac, svjetski prvak u Formuli 1 s Reanultom iz 2005. i 2006. godine.

Alonso je na kraju završio četvrti, taman iza timskog kolege Felipea Masse. U ukupnom je poretku vodeći s 37 bodova, četiri više od Brazilca.

- Željeli smo Massa i ja zajedno napasti Kubicu na drugom mjestu. Kada smo uvidjeli da će to biti riskantno, odlučili smo se koncentrirati na čuvanje naših pozicija u odnosu na ostale rivale - kazao je Alonso, koji je u pretposljednjem krugu odbio napad Lewisa Hamiltona i Marka Webbera, nakon čega se Australac u Red Bullu zaletio u McLarenova Britanca.

- Utrka je bila neviđeno zabavna. Tko je ono rekao da je Formula 1 dosadna? - upitao je Alonso sve kritičare prve utrke sezone, vožene u Bahrainu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 19:38