ODMOR NA PRVOM MJESTU

Ante Kostelić: Nisam očekivao ovako uvjerljivu prednost

Ante Kostelić potvrdio je da nema smisla forsirati trening kada je skijaš potpuno iscrpljen kao što je Ivica danas
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Ante Kostelić pokušao se sakriti od reflektora, u prvi plan gurao Ivicu, ali i njegovu riječ treba čuti.

- Možda smo mogli i bolje proći da smo imali malo bolje namazane skije za spust, ali i ovak’ je dobro, ne?

Da dobro? Odlično! Brojke koje iz dana u dan pišemo su impresivne.

- Nisam očekivao niti mislio da će biti ovako. Dok sam bio s Janicom, znao sam na komadu papira računati prosjeke i kombinirati tko bi mogao imati koliko bodova, ali to je nesigurno jer u skijanju stalno ima iznenađenja. U svakom slučaju, ovo je neočekivano.

Ipak, Gips ne bi bio Gips da ne pronađe zamjerku na nečiji račun...

Sad nam treba mudrosti

- Razočaravajuće mi je, primjerice, za Svjetski kup da je Ivica nakantao ovog čovjeka ( Svindala, nap. a.). Raicha bi teško tako dobio.

Spomenuo je respekt skijaša prema Ivici. Iz utrke u utrku sve je veći.

- U nedjelju se nitko od njih nije snašao. I oni imaju tremu i strah. Doznao sam to u razgovorima s njima. Stalno računaju ‘kaj bu sad’, ‘bumo li uspjeli, ne bumo...’

Osvrnuo se i na Ivičinu izjavu da je nedjelja bila najveći dan hrvatskog sporta. Podsjetili smo ga i na pobjede brata i sestre Kostelić istoga dana u zimi 2003. godine.

- Nije mislio na sebe, nego na ‘1-2’ i još dvojicu u trideset. Velika stvar su te pobjede Ivice i Janice, ali imati prva dva u muškoj utrci Svjetskog kupa i još dvojicu u bodovima. Prije 20-ak godina, dok još nije bilo Hrvatske, tko bi to pomislio, a kamoli rekao.

U najvažnijoj sezoni u karijeri Ante je još jednom naglasio važnost odmora, a govorio je i o mudrosti koja je potrebna sljedećih tjedana.

Bit ćemo dobri i na SP-u

- Prije posljednje utrke rekao mi je da nema snage, ali da će ju nekako izvući. Nema potrebe forsirati ako si potpuno iscrpljen. Postaneš sporiji, riskiraš nesreću ili upadanje u zdravstvenu krizu. Tri dana ćemo se odmarati, zatim jedan trenirati na Sljemenu i odlazimo u Hinterstoder.

Super-G i veleslalom su posljednje utrke prije Svjetskog prvenstva u Garmischu.

- Spust ćemo sigurno propustiti, a možda i kombinaciju. O tome ćemo se još dogovoriti. Bez obzira na sve, u Garmischu ćemo biti uspješni

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 10:40