EP U VATERPOLU

Bandić: Nakon finala svi na Jelačić plac

Na prilazima zagrebačkom bazenu na Savi odvijaju se najveći građevinski radovi u pripremi vaterpolskog Eura koje počinje 29. kolovoza

ZAGREB - Nešto više od dva tjedna prije početka vaterpolskog Eura u Zagrebu kompleks na Savi pretvoren je u najveće gradilište u metropoli. Nažalost, bazeni su zatvoreni za javnost, no to je mali danak organizaciji najvećeg sportskog događaja ove godine u Hrvatskoj.

- Sve ide po planu. Montiraju se tribine za 4700 ljudi, uređuje se interijer, šminkaju se bazeni, kako onaj vanjski tako i unutarnji. Bez velike pomoći Grada Zagreba, gradonačelnika Bandića, Hrvatskog olimpijskog odbora, glavnog sponzora Ine... svega toga ne bi bilo - rekao je predsjednik HVS-a Perica Bukić.

Predsjednik HVS-a, koji obavlja i dužnost prvog čovjeka Eura, dodao je da je s reprezentacijama, muškom i ženskom, sve u najboljem redu.

Gradonačelnik Bandić rekao je da je prava šteta što se Euro neće igrati u Areni, kako su to željeli on i Perica Bukić:

- Nema veze, na Mladosti će se sve urediti na najljepši način. Rekao sam suradnicima da sve mora biti kao ‘špigl’. A onda 11. rujna svi idemo po proslavu naslova prvaka na Jelačić plac.

Predsjednik HOO-a poželio je da sve bude u najboljem redu:

- Vaterpolo je akademski sport i sve će biti na akademskoj razini. Usuđujem se vjerovati u trijumf.

Ulaznice za Euro od 30 do 150 kuna

Ulaznice za Euro već su u prodaji, prodaju se u svojevrsnim kompletima. Po 50 kuna koštat će tri muške utakmice u jutarnjem programu, 50 dvije koje se igraju poslijepodne i 50 ona u kojoj igra hrvatska muška reprezentacija.

U ženskoj konkurenciji (jedan dan igraju muški, drugi dan žene) plaća se 30 kuna za sve četiri utakmice jednoga dana. Četvrtfinalne utakmice koštat će 75, polufinala po 100 te finale 150 kuna.

- Pokušali smo cijene prilagoditi krizi i recesiji i platežnoj sposobnosti građana - zaključio je Bukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 10:12