VELIKI POVRATAK

Čeka se samo potpis Michaela Schumachera

Povratak Michaela Schumachera u Formulu 1 sve je bliži
 Reuters

ZAGREB - Povratak Michaela Schumachera u bolid Mercedesa sve više zvuči kao realnost, a sve manje kao znanstvena fantastika. U subotu su dva tiražna lista u Njemačkoj i Italiji, Bild i La Gazzetta dello Sport, objavili informacije koje potvrđuju da je Kaiser sve bliže tome da 2010. godinu provede u Formuli 1 kao vozač “srebrnih strijela”.

Operaciju uvjeravanja Schumija na povratak vodi Ross Brawn, čovjek s kojim je Michael osvojio svih sedam svojih vozačkih naslova, a iznos koji su Mercedes i sponzori spremni ponuditi narasao je na 30 milijuna eura. Nije loše za jednogodišnji ugovor, a Mercedesu se vrlo žuri. Nijemci su angažirali Nicu Rosberga, ali u odnosu na glavne konkurente - Ferrari i McLaren, koji u svojim redovima imaju svjetske prvake Buttona, Alonsa i Hamiltona - ljepuškasti Nico je vrlo “tanak” izbor. Dolazak Schumachera doveo bi stvari u ravnotežu, a i omogućio Mercedesu mirne pregovore sa Sebastianom Vettelom koji bi 2011. s Rosbergom trebao tvoriti njemački tim koji će vladati oktanskim cirkusom. Na povratak nije imun ni Bernie Ecclestone koji zna što bi u marketinškom smislu Schumi značio za Formulu 1, a pregovaračku misiju sigurno je obavio i Jean Todt. Novom predsjedniku FIA-e treba fokus medija na jako ime kako bi se što prije zaboravile “svinjarije” koje su Formulu 1 potresale proteklih godina. Schumi bi stigao kao anđeo spasitelj čitavog sporta. Sjetimo se kako je povratak Michaela Jordana dignuo NBA ligu.

- Nisam siguran da se Michael 2006. oprostio kako je želio. Bila je to politička odluka Ferrarija koji ga je pritiskao da se što prije odluči. Otišao je nezadovoljan i u zraku je ostalo visjeti pitanje: Michael, jesi li ti tako htio? Možda se u tom činu krije motiv za povratak, smatra Damon Hill.

U svakom slučaju, Mercedes od najljepšeg poklona za Božić dijele još samo milimetri...

TRI ZA

1. Schumacher je vrlo kompetitivna osoba. Utrkuje se kad god može. Nedavno je u Brazilu vozio karting i pobijedio.

2. Ozračje u Formuli 1 je vrlo dobro. Svi ga očekuju kao spasitelja, a na čelnim mjestima su Todt i Brawn, ljudi s kojima je osvajao naslove.

3. Bolidi su se vrlo malo promijenili od njegova odlaska. Vrlo brzo bi ušao u štos.

TRI PROTIV

1. Proveo je u Formuli 1 punih 16 godina. Hoće li se poput Mansella umoriti nakon nekoliko utrka.

2. Koliko je dobar bolid. Schumiju se ne da boriti za vrlo dobra sedma i osma mjesta.

3. Nabijanje kompleksa. Je li spreman na to da ga neki klinac “opere” za čitav krug.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 12:21