PRESTRAŠENI IZBORNIK

Červar: Prvo pod nož, pustite sad rukomet

Rukometni izbornik iz Skopja došao u Zagreb i u četvrtak ide na kirurški stol
Skopje, 141009.Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije i trener makedonskog Metalurga Lino Cervar slomio je ruku okliznuvsi se na parket, veceras na derbi utakmici izmedju Metalurga i Vardara u Skopju. Na slici: ozlijedjeni Lino Cervar napusta dvoranu.Foto: Maja Zlatevska / CROPIX
 Maja Zlatevska / CROPIX

ZAGREB - Da se taj nesretni pad nije dogodio, ne bih još došao u Zagreb. Ovako, napravili smo detaljni pregled, potvrdilo se da je doista riječ o najtežoj mogućoj ozljedi. Polomio sam kosti šake, zglob je pomaknut za dva centimetra. Koliko sam ja to laički uspio shvatiti, riječ je o trećem, tzv. C stupnju loma. Dakle, najgorem.

Červar u srijedu obavlja ‘uvertiru’ za operaciju.

- Operirat će me ugledni stručnjak prof. dr. Ranko Bilić na Šalati. U srijedu ću obaviti sve preglede za operaciju. Nadam se da će nakon toga sve biti puno bolje. Iako, sve je dosta kompleksno pa mi je najavljeno da će mi s kuka skidati dio kosti koja će se onda ‘instalirati’ u oštećeni zglob.

‘Nisam sastavio popis’

Červar stoga nije još ni počeo ozbiljno razmišljati o predstojećoj revijalnoj utakmici između reprezentacije Hrvatske i reprezentacije Svijeta. Dakako, niti o okupljanju reprezentacije i početku priprema za EP u Austriji.

- Nisam sastavio popis. Morat ćemo malo pričekati jer mi je ova operacija trenutačno prioritet, to je valjda razumljivo. No, odmah nakon toga počinjemo s projektom priprema za tu veliku godišnjicu. Nije mala stvar - slavi se 60 godina rukometa u Hrvatskoj. Bit će to prava fešta, proslava za sve koji su nešto napravili kako bi rukomet bio to što je danas - najtrofejniji hrvatski sport.

‘Čekam pravi tajming’

Červar ipak već razmišlja o detaljima vezanim uz stvaranje nove reprezentacije.

- Stalno sam, naravno, u tome. No, ne bih za sada izlazio u javnost, pričekat ćemo pravi tajming. Tko se eventualno oprašta, tko će novi ući u momčad...? Nećemo sada o Metličiću niti o bilo kome drugom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:17