NHL DOIGRAVANJE

Chicago preko Vancouvera do finala

Hokejaši Chicago Blackhawksa slavili su s 5-1 na gostovanju kod Vancouver Canucksa u šestoj utakmici drugog kruga doigravanja Zapadne konferencije

Kao i prošle godine, Blackhawksi su zaustavili Canuckse u drugom krugu doigravanja s identičnim rezultatom u seriji na razočaranje navijača kanadske momčadi u General Motors Placeu.

Nakon prve trećine bez golova Chicago je drugu dionicu dobio s 3-0 golovima Troya Brouwera, Krisa Versteega i Davea Bollanda, a u posljednjoj nije dopustio domaćinu povratak, pa su tako Patrick Kane i Dustin Byfuglien potvrdili prolazak u finale.

Kapetan Chicaga Jonathan Toews produljio je niz utakmica u kojima je upisao barem poen na brojku devet asistencijom za Kanea, za četvrti gol Blackhawksa, a vratar Antti Niemi obranio je 29 udaraca prema golu.

Jedini gol za Vancouver, koji je poražen u drugom krugu doigravanja po treći put u posljednje četiri godine, zabio je Shane O'Brien u četvrtoj minuti posljednje trećine. Posljednji su put Canucksi igrali u konferencijskom finalu 1994. godine.

Finalna serija između San Josea i Chicaga započinje dvjema utakmicama u Shark Tanku, a datum odigravanja prve zasad nije određen.

U regularnom dijelu sezone momčadi su se međusobno sastale četiri puta, a Chicago je uspješniji s tri pobjede (dvije u produžetku). Prošle je godine Chicago poražen u finalu Zapada od Detroita sa 4-1 u seriji.

NHL doigravanje, konferencijski polufinale, utorak:



Zapadna konferencija

Vancouver (3) – Chicago (2) 1-5

Chicago je dobio seriju 4-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 03:13