STIŽE KARAVANA

Fleiss: Već do Zagreba u prvih sedam

Sezona Svjetskog kupa nastavlja se ovaj vikend slalomima u finskom Leviju

ZAGREB - Nika Fleiss prštala je optimizmom na druženju s novinarima uoči odlaska na put, prvo u Finsku, a zatim i Sjevernu Ameriku. Kako i ne bi kada je prva na redu slalomska utrka (subota u Leviju), jedina disciplina u kojoj naše alpinke ostvaruju dobre rezultate.

- Na treninzima sam dobra i u veleslalomu i nadam se da ću se ustaliti među prvih 30, no slalom je i dalje glavna disciplina.

Fleiss za sebe tvrdi da je “bolja nego ikada, fizički i psihički”. Nas je zanimao prijevod opaske “bolja nego ikad” u konkretnije brojke...

- U slalomu je to ulazak u prvu skupinu skijašica i to među prvih sedam. A kada si u toj skupini onda je sve moguće.

Javnost bi bila zadovoljna kada bi do tog društva doskijala do veljače i Zimskih olimpijskih igara. Nika je optimističnija...

- Nadam se da ću već do Zagreba (3. siječnja, nap. p.) biti među prvih sedam slalomašica.

U zdravstvenom smislu “bolja nego ikad” znači...

- Mislim da sam najzdravija u našoj ženskoj reprezentaciji jer već dva i pol mjeseca nemam problema s imunitetom. No, svakodnevno se brinem za zdravlje sirupima, čajevima, homeopatijom, injekcijama... tablete izbjegavam jer mi je virus uništio jetru.

Ana Jelušić je posljednjih dana imala najviše zdravstvenih problema. Dan nakon Sšldena se ukliještila i desetak dana “trenirala” na fizioterapeutskom stolu...

- Još me i viroza uhvatila i čini mi se da će se to osjetiti po pitanju pripremljenosti.

Ivica četvrti u super-G-ju

Muški dio reprezentacije “zakasnit” će jedan dan u Zagreb zbog utrke superveslaloma za Europski kup na Reiteralmu. Ivica Kostelić zauzeo je četvrto mjesto sa 38 stotinki zaostatka za pobjednikom Zahrobskim. Natko Zrnčić-Dim bio je 21. (hsl)

Šestero u Leviju

Na slalomima u Leviju Hrvatsku će predstavljati šestero reprezentativaca, po tri u svakoj konkurenciji. Skijašice Jelušić, Fleiss i Ferk te skijaši Kostelić, Zrnčić-Dim i Šamšal. (hsl)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:11