KAPETAN SRBIJE

Ilić: 'Želim Hrvatima sreću i da osvoje medalju'

Ilić: Ne pobjeđuje se svaki dan tako moćnu momčad kao što je ima Hrvatska. Nismo mogli parirati na početku, no zadržali smo prisebnost i samo uz pomoć srca uspjeli pobijediti
 Ante Cizmic / CROPIX

Srpski izbornik Veselin Vuković ne pamti dobre trenutke u međusobnim utakmicama s Hrvatskom. Ipak, za razliku od njegovog prethodnika i imenjaka Vujovića, sada na kontu ima i prvu pobjedu nakon remija sa SP-a u Švedskoj prošle godine. Osmijeh mu nije silazio s lica, primio je nebrojene čestitke i zaradio buran pljesak na konferenciji za novinare:

Pobijedilo je srpsko srce

- Ostvarili smo veliku pobjedu protiv velikog suparnika koji je objektivno bolji nego mi. No, pobijedilo je veliko srce, presudili su navijači koji su nas nosili svih 60 minuta. Nažalost, fizički smo potpuno mrtvi, bili smo to i prije ove utakmice. Sada bez Šešuma i još trojice ozlijeđenih ne znam kako ćemo se pokrpati za finale. Nešto ćemo smisliti.

Vuković je osmislio pobjedničku taktiku, slomio je Golužu, no pravi junak utakmice bio je ipak vratar Darko Stanić koji je u drugom dijelu “spustio roletu” na svoja vrata. Bio je presudni čimbenik velike pobjede:

- Bili smo jako loši na početku, obrana nam je bila koma. Ni ja se tada nisam mogao razbraniti jer ništa nije štimalo. Sreća je što su i Hrvati bili lošiji u obrani pa se nisu jako odvojili. Održavali smo mali zaostatak. Srećom, u drugom dijelu smo se trgnuli i zaigrali čvršće nošeni našom publikom.

Susrest ćemo se opet

Kapetan momčadi Momir Ilić cvao je od sreće kao i svi ostali :

- Ne pobjeđuje se svaki dan tako moćnu momčad kao što je ima Hrvatska. Nismo mogli parirati na početku, no zadržali smo prisebnost i samo uz pomoć srca uspjeli pobijediti. Ustrajali smo do kraja. Želim Hrvatima sreću pa da i oni osvoje medalju ovdje u Srbiji. Bila je ovo odlična utakmica, znam ne i posljednja između nas. Tući ćemo se mi još - poručio je Ilić. Neka bude tako...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 01:28