POSLOVNI SUKOB

Ivana Brkljačić tvrdi: 'Projekt 'Arena' je moja ideja, a Müller ju je predstavio kao vlastitu!'

Popularni Hanžek trebao je imati lipanjsku uvertiru na istome mjestu na kojem je Medveščak igrao hokej
 Goran Šebelić/CROPIX

Uspjeh Medveščakova spektakla u drevnoj pulskoj Areni zauvijek je promijenio način na koji će se u Hrvatskoj spajati marketing, promocija i sport.

Ivana Brkljačić radosna je zbog novog uspjeha hokeja na ledu, ali i tužna što su “srušili” jednu njezinu ideju. Ideju koju je ona, kako kaže, prvotno iznijela svojem bivšem suradniku Ozrenu Mülleru.

Brkljačić je željela stvoriti dodanu vrijednost za zagrebački atletski miting. Popularni Hanžek trebao je imati lipanjsku uvertiru na istome mjestu na kojem je Medveščak igrao hokej. Skok u vis s Blankom Vlašić, muško bacanje kugle i ženski skok s motkom, a atletski spektakl otpao je zbog ozljede druge skakačice u vis svih vremena.

Yahoo o spektaklu u Puli: 'Arena je najveličanstvenije mjesto na kojem je igran hokej!'

Direktorica Hanžeka nije se htjela oglasiti prije nego što je Medveščakov projekt završen.

- Kapa dolje Medveščaku. I za ovaj projekt, kao i za način na koji vode svoj klub. Ne mogu reći da je Ozren Müller ukrao moju ideju, ali dvije godine smo bili poslovni suradnici i znao je za nju. Štoviše, bio je oduševljen. Ljuta sam jer ju je kasnije iskoristio i Medveščaku predstavio kao vlastitu ideju. Prije više od godinu dana sa željom za natjecanjem u Puli upoznala sam menadžera Daniela Wessfeldta, kao i Joška Vlašića, ali zbog Blankine ozljede nismo ga mogli realizirati. Planirala sam ga za 2013. godinu, ali nakon Medveščakova spektakla taj projekt više nema smisla - priča nezadovoljna Brkljačić i nastavlja:

- Nisam jedina kojoj je palo na pamet spojiti sport i pulsku Arenu. Bernard Krasnić želio je organizirati teniski spektakl s Ivaniševićem i Rafterom 2011. godine, za desetogodišnju obljetnicu finala Wimbledona 2011. godine, ali danas bismo bili samo oni koji kopiraju druge. Osobno, boli me i to smatram poslovnom nekorektnošću što je Müller pokušao nagovoriti dio ljudi i volontera Hanžeka da mu se pridruže i napuste miting. Zahvalna sam im što ga nisu poslušali.

Joško Vlašić potvrdio je da mu je Ivana Brkljačić predstavila ideju o organizaciji atletskog spektakla u Areni, ali je nije mogao precizno datirati.

- Mislim da mi je iznijela tu ideju na jednom velikom natjecanju, SP-u u Berlinu 2009. ili EP-u u Barceloni 2010. Uglavnom, siguran sam da su od tada prošle barem dvije godine. Sve je ostalo na ideji, na jednom razgovoru koji nikada nismo konkretizirali - rekao je Blankin otac i trener.

Naravno, imao je na ovu temu nešto za reći i prozvani Müller.

- Ivana i ja pričali smo o tome, ali bilo je nekoliko prepreka za realizaciju projekta. Hokej je primjereniji cijeloj priči jer je doista sport gladijatora koji je lakše povezati s rimskim amfiteatrom. Svaka čast bacačima kugle, ali ne znam koliko bi takav projekt bio marketinški isplativ - rekao je Müller.

Tezu “poslovne nekorektnosti” odbija jer smatra da “nisu ni on ni Ivana Brkljačić izmislili Arenu”.

- I prije i poslije nas će biti sportskih natjecanja u pulskoj Areni, pitanje je samo koliki će tko uspjeh postići.

Inače, direktorica Hanžeka nije jedina kojoj smeta Müllerova prezentacija projekta hokeja u amfiteatru kao vlastitog patenta. Dapače, ona mu samo zamjera da je bio “poslovno nekorektan”, a stanoviti je Amerikanac pisao Medveščaku, preko američkog veleposlanstva u Zagrebu, tvrdeći da je cijela ideja zapravo njegova.

U klubu su poručili da nisu znali za stav Ivane Brkljačić i probleme s organizatorom cijelog događaja, tvrtkom CM Sports, koju predstavljaju Müller i Zimmerman. Potvrdili su nam da bi, u slučaju da su to saznali ranije, razgovarali s Ivanom Brkljačić i eventualno je uključili u cijeli projekt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 03:38