POBJEDA NAD ISLANDOM

Ivano Balić: Hvala izborniku na dobijenoj minutaži... Nismo briljirali, no najvažnija je pobjeda; Vori: Obrana je podbacila

'Nisu nas Islanđani ničim iznenadili, ali su se pokazali kao vrlo tvrd orah. Obrana je u prvom poluvremenu poprilično podbacila, no kao što je to uvijek običaj s nama, vratili smo se i pobijedili'
 Drazen Aleksic / CROPIX

Među reprezentativcima u sadašnjoj momčadi samo su trojica iz Portugala 2003., Samo trojica “senatora” došla su u mix-zonu podijeliti impresije s utakmice. Kapetan Vori, kao i uvijek prvi:

- Nisu nas Islanđani ničim iznenadili, ali su se pokazali kao vrlo tvrd orah. Obrana je u prvom poluvremenu poprilično podbacila, no kao što je to uvijek običaj s nama, vratili smo se i pobijedili u teškoj utakmici. Agresivniji smo bili u drugom dijelu i to je izvuklo stvar. Priznajem, bili smo i nervozni, prva je utakmica. Lagao bi onaj koji bi rekao da smo puno takvih odigrali i da nervoze nema. Vjerujem da ćemo puno bolje nastaviti.

Ivano Balić nije imao veliku minutažu. Imao je snage za šalu nakon utakmice u kojoj je dosta živaca potrošeno:

- Hvala izborniku na dobijenoj minutaži...

No onda se uozbiljio:

- Nismo briljirali, no najvažnija je pobjeda. Uvjeren sam da ćemo igrati puno bolje sljedeće utakmice, s puno brzih pogodaka iz kontri polukontri tako da će nam biti puno lakše. Alilović nam je puno pomogao, bio je jedan od ključnih igrača.

Blaženko Lacković slično je rezonirao:

- Kao i uvijek, probijanje leda je jako teško. Bila je to utakmica na nož. Suparnik izuzetno spreman, pun snage. Najvažnije je da smo opet pokazali karakter i osvojili važne bodove kada se baš i nije činilo da ćemo uspjeti. No, bio je to čudan dan, uvjeren sam da ćemo igrati sve bolje i bolje. Utakmica je bila takva da je važnost ubila svaku ljepotu. Možda je tako i dobro, vidjeli smo koje su nam to slabosti koje moramo ispraviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 02:07