DRUŽENJE S FANOVIMA

Ivica Kostelić: S obzirom na to kakav sam sada, ovaj Veliki globus bio bi mi draži od lanjskog

Hirscher je u višestrukoj prednosti. Ima više bodova, u dobroj je formi i, za razliku od mene, nema problema s koljenom - rekao je najbolji hrvatski skijaš u West Gateu
 Ranko Šuvar/CROPIX

Kad u nečijoj blizini provodi više vremena, čovjeku se može dogoditi da na tren izgubi svijest o njegovoj vrijednosti. Za sve takve šteta je što se u ponedjeljak nisu našli u zagrebačkom šoping centru, u kojem se s navijačima skoro sat vremena družio Ivica Kostelić.

Uz galamu i povike “Ivica, Ivica” dočekan je kao rock’n’roll zvijezda, a nakon što je dvjestotinjak djece i roditelja zadovoljio autogramom i zajedničkom fotografijom, izgledao je kao da bi već sutra mogao skijati u Kvitfjellu...

- Da se mene pita, skijao bih ja i u Banskom - nasmijao se Kostelić i dodao:

- Ovakvi događaji uzimaju dio tebe, ali ti sve vraćaju pozitivnim vibracijama.

Jedna od najsretnijih bila je školarka iz Zagorja Dinka, jer je svojem najdražem sportašu poklonila prekrasan crtež koji je sama napravila, a bivšeg boksača Stjepana Božića, koji je stigao u pratnji sina Dominika, zanimalo je gdje Ivica pronalazi snagu i za deseti povratak “ni iz čega”.

- Ne odustaje se lako od stvari u koje ste uložili cijeli svoj život, za koje ste prolili znoj, a na kraju krajeva, i krv.

Dane do prvog sljedećeg treninga na snijegu, u četvrtak ili petak, Kostelić će kratiti terapijama. Kaže da koljeno još nije spremno za vrhunski napor i da će tek nakon treninga u Innerkremsu znati kakve su mu mogućnosti.

- Najvažnije je da na dan utrke ne osjetim bol.

Te subote, 10. ožujka, Hirscher će ga na startu veleslaloma u Kranjskoj Gori dočekati sa 92 boda prednosti, koliko ima i danas, a Feuzov napredak je upitan jer se od Moskve bori s ozljedom koljena.

- Devedeset dva boda je dosta, ali mislio sam da će razlika biti i veća te da će Feuz biti u prednosti. Hirscher je u višestrukoj prednosti. Ima više bodova, u dobroj je formi i, za razliku od nas, nema problema s koljenom. S obzirom na to kakav sam sada, ovaj Veliki globus bio mi draži od lanjskog, iako je taj bio prvi.

I s njim, ali i bez njega, na ljeto će se počastiti plovidbom gumenjakom oko Peloponeza. Kako god se rasplela sezona, zaslužio je odmor po svojoj želji.

Pobijedi li Hirscher, bit će to zbog dominacije u tehničkim disciplinama koja traje skoro cijelu sezonu. I Ivica je svjestan da je to vrlo rijetko...

- Uspio je u nečemu što nije uobičajeno u Svjetskom kupu. Iznimno je teško održavati se na visokoj razini duže vrijeme, bez obzira na to što vozi samo dvije discipline i povremeno može otići na mini pripreme - rekao je Ivica za Hirschera, dodavši da se radi o srčanom skijašu i dobrom dečku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 20:45