SELI NA BALKAN

Ivica: Plasmani među pet najboljih su dovoljni da stignem do Globusa

Vodeći skijaš svijeta uvjeren je da može nizati top 5 plasmane koji bi bili dovoljni za najveću nagradu
 AP

GARMISCH-PARTENKIRCHEN - Skijaški svijet vraća se svojim korijenima, onome od čega se najviše živi, a to je Svjetski kup. Djevojke će na sjever, u Äre, a skijaši na Balkan, u Bugarsku.

- Čuo sam da je superveleslalom strm, a slalom nešto lakši s ravnicom na kraju staze - rekao nam je Ivica Kostelić koji će zamah za debi u Banskom hvatati u Innerkremsu.

Na rasporedu su njegove discipline - superkombinacija i slalom. Prvi sljedbenici Cuche i Svindal neće biti u avionima za Sofiju. Zadržavanje prednosti koji je generalno gledano glavni Ivičin cilj u ovom slučaju zvuči blasfemično...

- Trebao bih i povećati prednost, barem malo. Vikendi u Banskom i Kranjskoj Gori su jako važni prije odlaska u Kvitfjell. Stalno ponavljam koliko smo malo bodova u Norveškoj osvojili. Osim ako nas Gospodin na nebu ne prosvijetli pa dobijemo jako brze skije.

Kad smo već kod “utjecaja odozgo” možda Ivičinu sretnu sezonu počasti s odgodom jedne utrke u Norveškoj, i to superveleslaloma, pa Kosteliću do neba porastu izgledi i za taj mali globus.

- OK, možeš malo čarobirati, to ne bi bilo loše. Na žalost Kvitfjell je naša crna rupa u kojoj zbog materijala ne funkcioniramo.

U našoj verziji moglo bi se dogoditi i da uoči Norveške, a ne samo završnice u Švicarskoj, stekne nedostižnu prednost. Najvažnije je da pad forme nije izazvao zabrinutost ili, u još gorem slučaju, paniku.

- Plasmani među pet najboljih su dovoljni da održavam prednost, a bez problema mogu tako voziti. Teško će Cuche pobijediti u svih pet brzih disciplina, a i da pobijedi, valjda ću i ja nešto osvajati - zaključio je Kostelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:54