IZBOR S. ILLUSTRATEDA

Janica među 20 sportašica desetljeća!

 Nikola Lipovac

Ugledni američki magazin Sports Illustrated uvrstio je umirovljenu hrvatsku skijašicu Janicu Kostelić među 20 najvećih sportašica ovog desetljeća.

Urednici i novinari Sports Illustrateda dijelili su od jednog do 20 bodova svojim favoritima i favoritkinjama, a u konkurenciji sportašica najboljom su proglasili tenisačicu Serenu Williams. Janicu Kostelić su, pak, svrstali na 13. mjesto, uz objašnjenje:

"Nadimkom Hrvatska snježna kraljica, ova 27-godišnja Zagrepčanka je jedna od najboljih skijašica svih vremena. Četiri godine nakon što je osvojila tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju - a ukupno ima četiri olimpijska zlata - postala je treća žena u povijesti Svjetskog kupa s pobjedama u svih pet disciplina. Kostelić, koja je sada u mirovini, također drži rekord po broju osvojenih poena u jednoj sezoni."

Za pobjednicu svoga izbora, Serenu Williams, Sports Illustrated je, među ostalim, napisao:

"Možda se netko neće složiti da je Williams (28) najbolja sportska priča. Ali uzmite u obzir njezina postignuća u ovom desetljeću: osvojila je devet od ukupno deset nejzinih Grand Slam naslova, dva olimpijska zlata u paru sa sestrom Venus, a nedavno je ponovno zasjela na broj 1. Njezina je igra najmoćnija, a ona je najbolja kad su ulozi najviši."

Među pet najboljih su i golferica Annika Sorenstam, atletičarka Jelena Isinbajeva, još jedna tenisačica Justine Henin, te košarkašica Lisa Leslie.

U konkurenciji sportaša, prvo je mjesto osvojio američki golfer Tiger Woods. Iza njega su se smjestili tenisač Roger Federer, plivač Michael Phelps, biciklist Lance Armstrong i atletičar Usain Bolt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:35