VATERPOLO

JUG NA KORAK OD NASLOVA Dubrovčanima fali još jedna pobjeda

 Lucio Vidotta

Vaterpolste Jug Croatia osiguranja samo jedna utakmica dijeli do naslova prvaka Hrvatske. Nakon uvjerljive pobjede u prvoj utakmici koja je odigrana u Dubrovniku prije tri dana, jugaši su na riječkoj Kantridi bili bolja momčad i na kraju zasluženo slavili rezultatom 7:5.

Riječani su ovu utakmicu odigrali puno bolje nego dubrovačku tako da je utakmica prelomljena tek u posljednjoj četvrtini kada je najprije Maro Joković vratio prednost na jugovu stranu pogotkom za 6:5, a potom Felipe Perrone za prvu prednost od dva gola; 7:5 što je ispostavilo se bio i konačni rezultat.

Cijela jugova momčad bila je na visokoj razini, ali uz trostruke strijelce Jokovića i Perronea prvo ime bio je kapetan Marko Bijač koji je zaustavio 13 udaraca Riječana.

'Sjajna pobjeda u vrlo teškoj utakmici. Tjelesno vrlo teška, obrana fantastična posebno u drugom dijelu. Velika je ovo prednost za nas, ali daleko je to od kraja jer je i Primorje podiglo formu, a treba vidit kakvo će stanje s ozljedama biti do treće utakmice', kazao je trener Jug CO Vjekoslav Kobešćak.

'Strašno iscrpljujuća utakmica, ali smo uspjeli odigrati fantastičnu obranu, sveli smo utakmicu na mali broj golova i na kraju kad je bilo najpotrebnije zadržali hladnu glavu. Velika pobjeda koju moramo kapitalizirati u trećoj utakmici,' rekao je trostruki strijelac Maro Joković.

Jug CO vodi u seriji s 2:0, a treća utakmica finala doigravanja igra se u Dubrovniku 4. svibnja.

Primorje EB – Jug CO 5:7 (2:2, 1:1, 2:2, 0:2)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 14:13