NHL LIGA

Kingsi uz dva gola Kopitara do klupskog rekorda

GLENDALE, AZ - OCTOBER 21: Anze Kopitar #11 of the Los Angeles Kings warms up before the NHL game against the Phoenix Coyotes at Jobing.com Arena on October 21, 2010 in Glendale, Arizona. The Coyotes defeated the Kings 4-2. Christian Petersen/Getty Images) *** Local Caption *** Anze Kopitar== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP

Los Angeles Kingsi pobijedili su na svom ledu New York Islanderse s 5-1, čime su ostvarili i osmu uzastopnu domaću pobjedu u NHL ligi ove sezone.

Islandersima je ovo bio deseti uzastopni poraz. Bili su lak plijen za momčad Los Angelesa, koja nikada dosada u svojoj povijesti nije sezonu otvorila s 8 uzastopnih pobjeda kod kuće.

Junak pobjede domaćina bio je slovenski as Anže Kopitar koji je već nakon pet minuta i dvije sekunde igre na svom kontu imao dva pogotka, a na kraju dvoboja je dodao i asistenciju. Drugim pogotkom stigao je Kopitar do jubilarnog, 300. poena u NHL ligi, a ove sezone je ukupno upisao šest golova i 10 asistencija.

Los Angeles je vodeći na Zapadu s 24 boda, a bod manje ima Detroit, koji je kao domaćin svladao Colorado s 3-1, te je upisao treću uzastopnu pobjedu, a devetu u zadnjih 11 dvoboja.

Dobar niz ima i momčad Ottawe, koja je u gostima svladala Boston s 2-0, te upisala sedmu pobjedu u zadnjih devet utakmica. Bruinse su Senatorsi tukli i treći put zaredom na njihovom ledu. Vratar Ottawe Brian Elliott upisao je 31 obranu za prvi ''shutout'' ove sezone, a sedmi u karijeri.

Jevgenij Malkin zabio je tri gola u gostujućoj pobjedi Pittsburgha kod Atlante 4-2. Sydney Crosby dodao je pogodak i dvije asistencije. Dvojica najboljih igrača Penguinsa očito su posebno inspirirani u dvobojima protiv Thrashersa. Crosby je imao 28 poena, uključujući 8 golova, u 19 utakmica protiv Atlante. Malkin je, pak, u 17 dvoboja protiv istog suparnika, upisao 27 poena, od čega 9 golova.

Junak večeri je 38-godišnji Ray Whitney, ljevokrilni napadač Phoenixa, koji je u domaćoj pobjedi svoje momčadi protiv St. Louisa 5-3 sudjelovao pri svakom pogotku Coyotesa.. Točnije, zabio je tri gola, te dodao dvije asistencije. S 5 poena je izjednačio osobni rekord karijere.

Nakon sedam uzastopnih domaćih poraza kod kuće, do prve pobjede pred svojim navijačima stigli su Buffalo Sabresi, koji su u produžetku tukli Washington s 3-2. Capitalsima je ovo bio prvi poraz nakon šest pobjeda u nizu. Svejedno su i dalje vodeći na Istoku s 25 bodova. Bod manje ima Philadelphia, koja je kao domaćin svladala Floridu s 5-2. Mike Richards i Claude Giroux bili su dvostruki strijelci za Flyerse.

Aktualni prvaci Chicago Blackhawksi izgubili su petu od zadnjih šest utakmica, te treću u nizu. Svladao ih je kao domaćin Nashville sa 4-3 boljim izvođenjem kaznenih udaraca.

Osmi uzastopni poraz, te 11. u zadnjih 12 utakmica pretrpjela je momčad Toronta, ovoga puta od Vancouvera koji je slavio gostujuću pobjedu 5-3. Dva gola za Canuckse zabio je Ryan Kesler.

Tomaš Plekanec predvodio je Montreal u pobjedi nad Carolinom 7-2 s jednim pogotkom i tri asistencije.

San Jose Sharksi tukli su kod kuće Calgary s 4-3. Joe Pavelski zabio je svoj prvi gol u devet utakmica.

NHL liga, subota:

Buffalo – Washington 3-2 (produžetak)

Detroit – Colorado 3-1

Montreal – Carolina 7-2

Philadelphia – Florida 5-2

Atlanta – Pittsburgh 2-4

Boston – Ottawa 0-2

Toronto – Vancouver 3-5

Phoenix – St. Louis 5-3

Nashville – Chicago 4-3 (penali)

San Jose – Calgary 4-3

Los Angeles – New York 5-1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 04:36