LOŠ DOSKOK

Lakša ozljeda koljena Ivice Kostelića

 AP

Jučer tokom treninga u Innerkremsu (AUT), Ivica Kostelić je osjetio bolove u predjelu potkoljenice te je odlučeno da odmah nakon treninga ode na liječnički pregled u Zagreb.

Magnetnu rezonancu je obavio liječnik radiolog Hrvatske skijaške reprezentacije dr. Igor Borić te je ustanovljena parcijalna ruptura popliteusa (mišića na stražnjoj strani koljena), koja je po mišljenju dr.Borića stara otprilike 5 dana.

Nakon postavljene dijagnoze, ista upućuje na to da se ozljeda najvjerojatnije dogodila prilikom nezgodnog doskoka na skoku u prvoj utrci veleslaloma na Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu. Sretna okolnost je što Ivicu to ne smeta previše kod skijanja te je sigurno da će nastupiti na predstojećim utrkama Svjetskog kupa u Banskom i Kranjskoj gori, a potpuni oporavak se očekuje za dva tjedna.

Terapija će se obavljati kroz fizioterapetske tretmane kod fizioterapeuta Zorana Prše, a po povratku iz Banskog Ivica će se u ponedjeljak uputiti na redovnu injekciju za koljeno tj. za obnavljanje hrskavice u Bad Ragaz kod dr. Hohmeistera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:35