TRENER NA TANKOM LEDU

'Laž je da Satora držimo na klupi jer ne možemo raskinuti ugovor'

Da mu samo spomenem da ga više ne želimo, Ted bi mi stisnuo ruku i dogovorili bismo se za dvije sekunde, tvrdi Gojanović
 Ronald Goršić / cropix

ZAGREB - Damir Gojanović ovih se dana spustio u svlačionicu Medveščaka, mjesto koje poznaje u pločicu, a donedavno je u njemu i sam igrački stanovao. Međutim, ovo spuštanje bilo je drugačijeg karaktera nego većina prijašnjih. Niti je imao klizaljke i štitnike, kao do ove sezone, niti je došao u prijateljski posjet. Drugarski stav, koji je poučen prošlosezonskim uspjehom zauzeo prema igračima i u drugoj EBEL sezoni, počeo mu se obijati o glavu pa je shvatio da mora reagirati.

- Očito je problem u glavama igrača, u njihovim karakterima. Prošle godine imali smo nevjerojatnu sinergiju igrača i navijača, ali smo doveli igrače koji nigdje drugdje nisu mogli pronaći ozbiljan angažman. Tada su se Fox, Kristan, Smyth... morali dokazivati i davali sve od sebe, a danas imamo dokazane igrače koji ne daju ono što se od njih očekuje - tvrdi Gojanović.

Pozitivna reakcija

Medveščak gubi u serijama, a njegovi profesionalci se, navodno, pritom ne ponašaju nimalo asketski. Nakon Gojanovićeva “urbi et orbi” izgubljena je još jedna utakmica (1-2 u Linzu), ali pristup je bio sasvim drugačiji.

- Dobio sam ono što sam htio, ali borbenost na kraju nije nagrađena bodovima. Šteta, ali uz ovakav pristup nam se mora otvoriti jer će ovako kvalitetni igrači prije ili kasnije početi zabijati.

Prvi čovjek kluba nimalo ne bježi od odgovornosti u trenutku kada su kola krenula nizbrdo.

- Još smo novi u ovom poslu, i mi koji vodimo klub i dalje učimo. U nekim stvarima ni sam nisam pametan koje je najbolje rješenje. Svi smo volonteri i ne možemo preko noći doći do razine na kojoj je Red Bull ili Klagenfurt koji imaju profesionalne uprave, generalne menadžere i po pet trenera uz momčad.

‘Ted nas je zadužio’

Upravo je pitanje trenera jedno od najaktualnijih u Medveščaku. Kuloari bruje da Teda Satora u sedlu drži samo ugovor čije bi razvrgavanje bilo preskupo za klub (navodno oko 50 tisuća dolara).

- To je apsolutna laž! Da samo spomenem Tedu mogućnost rastanka, čovjek bi mi stisnuo ruku i dogovorili bismo se za dvije sekunde. On ima posao u mađarskoj reprezentaciji, ima i penziju NHL-a i nije čovjek kojem je novac presudan faktor. Na kraju krajeva, zadužio nas je svojim ostankom na kraju prošle sezone kada na naš nagovor nije otišao u mirovinu pa i zbog toga ima veći kredit - stao je u obranu trenera Gojanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:58