NHL LIGA

Malkin izjednačio rekord karijere

 AFP

Hokejaši Pittsburgh Penguinsa pobijedili su u svojoj dvorani Phoenix Coyotese 6-1 u ponedjeljak, i to prvenstveno zahvaljujući očaravajućoj igri Jevgenija Malkina.

Iznimno nadareni Rus, koji po potencijalu nimalo ne zaostaje za prvom zvijezdom i kapetanom Penguinsa Sidneyjem Crosbyjem, proigrao je kada se napokon o njemu počelo govoriti u kontekstu igračke razmjene, a sve to nakon što i drugu sezonu zaredom nije počeo igrati na razini vlastitih standarda. Tako je arizonskoj momčadi već u prvih 27 minuta zabio dva gola i dodao tome još tri asistencije, čime je izjednačio vlastiti NHL-rekord po broju poena, kao i ovosezonski rekord u NHL-u.

U posljednje je tri utakmice Malkin, najkorisniji igrač doigravanja 2009. godine, pa time i najzaslužniji za naslov Penguinsa u tadašnjem finalu protiv Detroita, zabio pet golova.

Crosby je u ponedjeljak bio samo za nijansu slabiji: upisao je gol i dvije asistencije, čime je seriju s najmanje jednim poenom po utakmici produljio na 21 dvoboj. Riječ je o najduljoj njegovoj i najduljoj seriji ove sezone, a samo mu još poen u domaćem dvoboju protiv Floride u srijedu treba da bi izjednačio najdulju seriju od štrajkaške sezone (2004/2005).

U domaćoj pobjedi (5-1) Tampa Baya nad Carolinom 20-godišnji Steven Stamkos zabio je svoj 26. gol sezone, ujedno i jubilarni stoti u karijeri. Za to su mu trebale 194 utakmice.

Utakmice bez primljenog gola u ponedjeljak su ostvarili golmani Anaheima ( Jonas Hiller, 45 obrana) i Floride ( Tomaš Vokoun, 26 obrana). Švicarac na golu kalifornijske momčadi pomogao je pri gostujućoj pobjedi (3-0) nad Bostonom, a Čeh na golu Floriđana u gostujućem 5-0 trijumfu kod Philadelphije. Hilleru je to bio osmi, a Vokounu 42. "shotout" u karijeri.

NHL liga, ponedjeljak:

Pittsburgh – Phoenix 6-1

Philadelphia – Florida 0-5

Toronto – Atlanta 3-6

Boston – Anaheim 0-3

Tampa Bay – Carolina 5-1

St. Louis – Vancouver 1-3

Minnesota – Calgary 4-1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:42