USKORO POČINJE!

Medveščak predstavio dresove, Rabbit prinova u rosteru

Zagreb, 310110.Regionalna hokejaska Ebel liga, u 49. kolu HK Medvescak protiv Vienne Capitals, u sklopu Salata Winter Classica koji traje tokom vikenda na Sportskom centru Salata, jer se u Domu Sportova igra teniski turnir ATP Zagreb Indoors.Na slici: navijaci .Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Ako ste proteklih tjedana velike jumbo-plakate dosad promatrali samo krajičkom oka, sada polako slažite svoj raspored: jer, Medvjedi se doista vraćaju!

Hokejaši Medveščaka kucaju na vrata nove sezone EBEL lige, a kao zagrijavanje za regionalna iskušenja poslužit će im Memorijalni turnir Ferdo Spajić. Natjecanje pokrenuto u sjećanje na preminulog predsjednika KHL Medveščak, okupit će ovaj vikend u Domu sportova četiri člana EBEL-a: osim domaćina, igraju Klagenfurt, Villach i Jesenice.

U najavi sezone Medvjedi su predstavili nove dresove, ali i zadnje u nizu pojačanja: 23-godišnjeg kanadskog centra Waceyja Rabbita. Riječ je o igraču kojeg je prije pet godina draftirala NHL momčad Boston Bruinsi i proslijedila ga u svoj drugi tim Providence Bruinse (AHL). Rabbit je kasnije prešao u Milwaukee Admiralse, a ukupno u četiri AHL sezone odigrao 238 utakmica, zabio 34 gola i 47 puta asistirao.

Zanimljivost vezana uz “zeca u medvjeđem brlogu”, kako su u Medveščaku simpatično označili svojeg novog igrača, jest ta da je Rabbit izvorni kanadski indijanac - “Native Canadian”.

Naposljetku, predstavljen je i novi sponzor kluba - to će odsad biti Generali grupa.

Sezona EBEL-a započinje 10. rujna, kad Medveščak gostuje u Grazu, a već dva dana kasnije u Dom sportova stižu prošlosezonski osvajači Red Bull Salzburg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 17:17