PARAOLIMPIJSKE IGRE

Mikela Ristoski osvojila broncu u skoku u dalj: 'Oduševljena sam, presretna!'

Ova medalja bit će mi samo još veći poticaj za dodatni rad. Ovo su moje prve igre i vjerujem kako će u budućnosti biti još medalja", zaključila je članica AKOSI Medulina
 Drago Sopta / CROPIX

Hrvatska atletičarka Mikela Ristoski osvojila je brončanu medalju u skoku u dalj na Paraolimpijskim igrama u Londonu u konkurenciji sportaša s intelektualnim poteškoćama.

Ristoski je osvojila medalju s rezultatom 5.38 metara donijevši Hrvatskoj treće paraolimpijsko odličje u Londonu nakon bronce Mihovila Španje na 100 leđno, te srebra Darka Kralja u bacanju kugle. To je ujedno 12. medalja za Hrvatsku u povijesti paraolimpijskih igara.

"Oduševljena sam, presretna. Premda nisam skakala svoj najbolji rezultat osvojila sam medalju. Bilo je sjajno nastupiti pred punim stadionom i navijačima koji bodre svaki tvoj skok", kazala je 23-godšnja Puležanka.

Mikela je dvoranska svjetska prvakinja i rekorderka u troskoku, dok je u skoku u dalj na zadnjem SP-u bila treća. Na posljednjem EP-u u Nizozemskoj također je bila treća u skoku u dalj.

"Ova medalja bit će mi samo još veći poticaj za dodatni rad. Ovo su moje prve igre i vjerujem kako će u budućnosti biti još medalja", zaključila je članica AKOSI Medulina.

Zlatna medalja pripala je Poljakinji Karolini Kucharczyk s novim svjetskim rekordom od 6.00 metara. Poljakinja je na putu do naslova četiri puta rušila svjetski rekord i na koncu se zaustavila na šest metara. Druga je bila Ruskinja Krestina Zukova s rezultatom 5.38 metara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:16