RATOVI ZVIJEZDA

Mosley: Za Briatorea nema mjesta u Formuli 1

Flavio Briatore dobio je građansku parnicu protiv FIA-e, ali bivši predsjednik Svjetske automobilističke federacije Max Mosley i dalje tvrdi da za Talijana nema mjesta u Formuli 1
 AFP

ZAGREB - Ratovi zvijezda u Formuli 1 se nastavljaju. Flavio Briatore dobio je na sudu u Parizu građansku parnicu protiv Svjetske automobilističke federacije i odmah talijanskim medijima najavio nastavak borbe za obranu svog lika i djela.

- Ovo je za mene ogromna satisfakcija. Osjećam se ponovno živim, pogotovo nakon svega što sam proživio proteklih mjeseci. Max Mosley me pokušao uništiti.

No, sada se javio bivši predsjednik FIA-e Max Mosley koji tvrdi da se unatoč presudi ništa neće promijeniti.

- Za Briatorea nema mjesta u Formuli 1, pogotovo nakon svega što je napravio. Sud u Parizu nije ga proglasio nevinim nego je samo bio nezadovoljan načinom na koji je isključen.

Drugi riječima, FIA je prema francuskom sudu prekršila ovlasti izricanjem takve kazne, ali to ne znači da će Briatore moći ponovno raditi u Formuli 1. Pobjeda Talijana na sudu je samo Pirova jer će FIA ovoj presudi doskočiti novim pravilnikom u kojem će se naći članak da svi šefovi momčadi i visokopozicionirani inženjeri trebaju imati licence i tu se vrata za Flavija zatvaraju.

Novu licencu sigurno neće dobiti i ostaje mu samo da gleda u presudu francuskog suda i hrani ego činjenicom da je barem malo uzdrmao Maxa Mosleyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 03:54