EP U ATLETICI

Mulabegović razočarao u finalu kugle u Helsinkiju

S tri loša pokušaja iz prve tri serije otpao je već u prvom krugu natjecanja bacača kugle, a s daljinom 19.26 metara iz prvog hica zauzeo je pretposljednje 11. mjesto
 AP

S tri loša pokušaja iz prve tri serije hrvatski atletičar Nedžad Mulabegović otpao je već u prvom krugu natjecanja bacača kugle, a s daljinom 19.26 metara iz prvog hica zauzeo je pretposljednje 11. mjesto na Europskom prvenstvu u Helsinkiju...

Neprepoznatljiv je u finalu bio Nedžad Mulabegović koji je u prvom pokušaju bacio spomenutih 19.26, drugi je puta prestupio, a u trećem je bio još skromniji s 19.09. Tako je hrvatski predstavnik kuglu u finalu bacio pola metra kraće nego u kvalifikacijama (19.79), te gotovo metar i pol kraće u odnosu na najbolji rezultat karijere kojeg je u svibnju ove godine postigao u Kingstonu rezultatom 20.66 metara.

Očekivano je slavio Nijemac David Storl sa samo dva uspješna bacanja, no onaj iz treće serije bio je i najbolji hitac sezone 21.58 metara, dok je drugo mjesto pripalo Nizozemcu Rutgeru Smithu s 20.55. Brončano odličje ide u Srbiju, a osvojio ga je Asmir Kolašinac dobacivši kuglu na 20.36.

Ovim informacijama iz Helsinikija dodajmo još dvije iz natjecanja atletičarki. U utrci na 400 metara Ruskinja Irina Davidova slavila je s najboljim rezultatom sezone 53.77 sekundi, dok je u troskoku Ukrajinka Olga Saladuha s 14.99 metara također ostvarila najbolju daljinu ove sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:03