SUBOTA U VELIKOJ JABUCI

'NEMOJTE OČEKIVATI SKOK OD 205 CM' Blanka Vlašić uoči velikog povratka u New Yorku

 Vladmir Dugandžić/CROPIX

Došao je trenutak koji sam sanjala pune dvije godine i za koji sam u nekim trenucima mislila da će ostati samo san. Jer bilo je momenata kada sam mislila da nikad više neću skakati, ali eto, vraćam se i jako sam sretna zbog toga. Osjećam se kao da mi je ovo prvo natjecanje - rekla je Blanka Vlašić uoči povratka na svjetsku atletsku scenu.

Splićanka se vraća na mitingu Dijamantne lige u New Yorku 25. svibnja. Bit će to njezin prvi nastup poslije preduge pauze. Čak 21 mjesec prošao je od njezina zadnjeg mitinga u Bruxellesu, 16. rujna 2011. godine, gdje je preskočila 1,93 cm. Prije toga je na Hanžeku išla preko dva metra, a zapravo zadnji veliki nastup imala je u Daeguu gdje je uzela srebrnu medalju na SP-u iza Ruskinje Ane Čičerove.

Čičerova je najbolje iskoristila izbivanje Blanke Vlašić, jer je u međuvremenu postala svjetska i olimpijska pobjednica.

Rezultat nije važan

Zato se s nestrpljenjem iščekuje Blankin povratak koji bi trebao vratiti dozu neizvjesnosti u svijet ženskog skoka u vis. Najvažnije je pitanje što možemo očekivati od Splićanke.

- Stvarno ne razmišljam o rezultatu niti sam odredila koju visinu moram prekočiti. Iza mene je najduži ciklus trenažnog postupka. Nikad nisam tako dugo bila bez natjecanja i zato će mi trebati malo vremena za prilagodbu na natjecateljski ritam.

Kako je zdravlje? - to je prvo pitanje na koje Blanka mora odgovarati.

- Sve je u redu. Rekla sam da neću nastupati sve dok ne budem potpuno zdrava. Možda u ovom trenutku još uvijek nisam sto posto, ali to stanje ne mogu postići bez natjecanja. Proći će još puno vremena dok se ne sjetim da me noga ne boli - odgovara Blanka Vlašić.

Dolazi i Mario Ančić

Dr. Zoran Tocilj dodaje:

- Možda će trebati još šest mjeseci dok sve stvari ne sjednu na svoje mjesto.

- Treba biti strpljiv - ističe trener Bojan Marinović govoreći o rezultatskim očekivanjima. - Možda na početku rezultati neće biti onakvi kakvi se mogu očekivati. Proći će i mjesec dana dok Blanka ne uđe u natjecateljsku formu.

Blanka Vlašić ponovila je nekoliko puta da nije opterećena rezultatima.

- Ne moram svaki put skakati 2,05. Kad pogledam što sam sve prošla, onda nemam pravo najavljivati velike stvari.

Blanka kaže da uopće ne razmišlja o SP-u u Moskvi. Prvi cilj su ova tri mitinga, New Yorku, Rim i Oslo.

U New Yorku će imati i svoje navijače. Bit će s njom Ivana Brkljačić, a najavio se i Mario Ančić te neki obiteljski prijatelji. New York bi trebao biti sretno mjesto za povratak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 06:04