GOLDEN GRAND PRIX

Nenad Žugaj osvojio zlato u Mađarskoj, Sokol i Đok brončani

 www.cro-wrestling.hr

Naši hrvači seniori nastupili su na jakom međunarodnom turniru Golden Grand Prix serije u Szombathelyu u Mađarskoj, i ostvarili izvanredan rezultat osvojivši tri medalje te ukupno 4. mjesto ekipno u konkurenciji 22 zemlje učesnice!

U subotu, prvog dana natjecanja na strunjaču su izašli Tonimir Sokol u kat. do 60kg, Neven Žugaj i Božo Starčević u kat. do 74 kg, Nenad Žugaj u kat. do 84 kg, te Anton Đok u kat. do 120kg.

Najveći uspjeh ostvario je Nenad Žugaj , koji je redom pobjeđivao hrvače iz Kazahstana, Japana, ponovo Kazahstana, Švedske te u finalu predstavnika Austrije! Nenad je tako s 5 pobjeda osvojio zlatnu medalju i prvo mjesto u kategoriji do 84 kg u konkurenciji 26 hrvača.

Posebno valja naglasiti činjenicu da je ovo prvi puta u povijesti da je jedan Hrvat osvojio ovaj prestižan turnir, turnir Golden Grand Prix serije kojih se održava samo dva godišnje, što ovom uspjehu daje još veći značaj!

Tonimir Sokol je nastupio u kat. do 60 kg, i u prvom je kolu bio bolji od ruskog hrvača Shokorova, u drugom kolu pobijedio je mađarskog predstavnika, da bi u polufinalu izgubio od srpskog hrvača Štefaneka. U borbi za broncu Tonimir je pobijedio Turčina Arika, te je tako u konkurenciji 16 hrvača osvojio odlično treće mjesto i brončanu medalju!

Anton Đok nastup u kat. do 120kg započeo je pobjedom protiv Kazahstanca Zhalgasbayeva, da bi u drugom kolu bio bolji od Azerbejdžanskog predstavnika Menzhalieva. U polufinalu je poražen od kasnijeg pobjednika turnira, odličnog Kazahstanskog hrvača Tinaliyeva, trećeplasiranog s prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva. U borbi za broncu Anton Đok pobijedio je ruskog hrvača, te je tako ostvario odličan uspjeh osvojivši broncu u konkurenciji 15 hrvača.

Neven Žugaj u kat. do 74 kg dobro je krenuo u turnir pobjedom u prvom kolu protiv Slovenca Kuhara, da bi u drugom kolu Neven pobijedio i Azrebejdžanca Murzaliyeva, drugoplasirog sa prošlogodišnjeg Prvenstva Europe. U 1/4 finalu Neven je u borbi protiv Ukrajinca Daragana krenuo dobro, ali mu je u drugoj rundi borbe nažalost u jednom sudaru glavama pukla arkada. NAkon liječničke intervencije Neven je nastavio borbu, ali je povreda utjecala na njega te je tu borbu izgubio u tri runde. kako je kasnije Ukrajinac došao do finala, Neven je imao priliku nastaviti natjecanje, ali je zbog šivane arkade bio prislijen predati borbu u repasažu. Tako je Neven zauzeo ukupno 10. mjesto u konkurenciji 29 hrvača.

Božo Starčević, naš drugi predstavnik u kat. do 74kg u prvom kolu za protivnika je imao vrlo dobrog Kazahstanca Adilova. Božo je taktički napravio par pogrešaka u borbi koje su ga koštale pobjede. Kako njegov protinvik nije došao do finala Božo je tim porazom završio natjecanje na 24. mjestu od 29 hrvača.

U nedjelju, drugog dana natjecanja na rasporedu su bile borbe u kategorijama do 55kg, 66kg te 96 kg.

U kategoriji do 55 kg voljom ždrijeba odmah u prvom kolu međusobno su se sastali dva naša predstavnika; Ivan Lizatović i Ivan Lončarić.

Ivan Lizatović bio je bolji od Ivana Lončarića u prvom kolu, dok je u drugom kolu pobijedio rumunjskog predstavnika. U 1/4 finalu je izgubio od američkog predstavnika iako je nažalost u posljednjim sekundama odlučujuće treće runde imao napad za pobjedu kojeg nije iskoristio, te je tako zauzeo 7. mjesto od 16 hrvača.

Danijel Janečić je u kat. do 66 kg u prvom kolu pobijedio Rusa Lukova, da bi u drugom kolu bio bolji od Turčina Ozela. Iako je u 1/4 finalu Janko tijesno izgubio od odličnog srpskog hrvača Maksimovića (koji je na kraju zauzeo treće mjesto), ukupno je zadovoljio prikazanim te osvojio 8. mjesto u konkurenciji 25 hrvača.

U kat. do 96 kg Siniša Hogač je u prvom kolu pobijedio srpskog hrvača Frankovića, da bi u drugom kolu izgubio od odličnog turskg predstavnika Ildema, nekadašnjeg juniorskog prvaka svijeta, koji je na kraju osovjio treće mjesto na ovom turniru. Siniša je natjecanje završio na 11.mjestu u konkurenciji 23 hrvača.

Sveukupno, naša reprezentacija osvojila je odlično 4. mjesto u konkurenciji 22 zemlje učesnice turnira. iza reprezentacije Kazahstana, drugoplasirane ekipe domaćine Mađarske, te trećeplasirane reprezentacije Turske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 16:32