NHL

New Jersey Devilsi u finalu Stanley Cupa

 AP Photo

Za ovogodišnji prestižni Stanley Cup borit će se hokejaši New Jersey Devilsa i Los Angeles Kingsa. Devilsi su veliki finale izborili nakon 4-2 pobjede u finalnoj seriji Istoka protiv New York Rangersa.

U šestoj utakmici serije Devilsi su na domaćem ledu Prudential Centera slavili 3-2 nakon produžetka i tako odagnali duhove prošlosti. Naime, u finalu Istoka prije 18 godina su poraženi upravo od "susjeda" Rangersa, ali sada su ostali čvrsti i izborili peti nastup u finalu Stanley Cupa.

Tada, davne 1994. godine, Devilsi su od Rangersa poraženi u sedmoj utakmici nakon dvostrukog produžetka, a i tada je na njihovom golu stajao aktualni vratar Martin Brodeur koji je u ovom susretu zaustavio 33 udarca. Ovoga puta dodano je vrijeme bilo sretno za Devilse koji su slavili golom Adama Henriquea nakon samo 63 sekunde igre.

- Ovo je poput Božića - komentirao je nakon susreta Henrique, strijelac pobjedničkog gola i u sedmoj utakmici prve runde doigravanja protiv Florida Panthersa.

Inače, Devilsi su nakon prve trećine imali vodstvo 2-0 nakon golova Ryana Cartera i Ilje Kovaljčuka. Rangersi su odgovorili u drugoj trećini golovima Ruslana Fedotenka i Ryana Callahana, a u produžetku su, neposredno prije pobjedničkog gola Devilsa opasno nasrtali na gol domaćina i gotovo cijelo vrijeme imali pločicu u svom posjedu.

New Jersey će u velikom finalu loviti svoj četvrti naslov, nakon 1995., 2000. i 2003. godine. Prva utakmica finala Stanley Cupa protiv Los Angeles Kingsa igra se u Newarku u srijedu, a New Jersey je prednost domaćeg leda zaslužio s više osvojenih bodova u regularnom dijelu sezone (102-95).

Devilsi i Kingsi nisu međusobno igrali od 25. listopada prošle godine kada su Devilsi slavili 3-0 u Staples Centeru.

NHL doigravanje

Istočna konferencija, finale

New Jersey (6) - NY Rangers (1) 3-2, produžetak

(New Jersey je dobio seriju 4-2)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:17