SAINTS ARE MARCHING

New Orleans osvojio svoj prvi Superbowl

Pobjednici 44. Superbowla, igranog na stadionu Miami Dolphinsa, su New Orleans Saintsi koji su u samoj završnici nadmašili Indianapolis Coltse rezultatom 31-17
 Reuters

MIAMI - Momčad New Orleans Saintsa završila je sinoć svoju dugoočekivanu transformaciju iz gubitnika u prvake nakon veličanstvene pobjede nad Indianapolis Coltsima s razultatom 31-17 u 44. po redu Superbowlu. Saintsima je ovo prvo osvajanje najprestižnijeg trofeja NFL-a (National Football League).

Vođa navale (quaterback) Saintsa, Drew Brees, uspješno je obavio čak 32 od 39 dodavanja prekrivši 288 jardi udaljenosti te asistirao za dva polaganja. Svojim je rezultatom nadmašio vođu navale Coltsa Peyton Manninga i pomogao svojoj momčadi nadoknaditi zaostatak od deset bodova iz prve četvrtine.

- Vjerovali smo u sebe. Znali smo da da je uz nas cijeli grad, možda i cijela zemlja. Imamo osjećaj kao da je tako trebalo biti, sudbina - izjavio je Brees koji je proglašen igračem utakmice (MVP).

Slavlje na stadionu momčadi Miami Dolphinsa, gdje se igrao Superbowl, započelo je nakon što je branič (cornerback) Tracy Porter uspio presresti dodavanje Peytona Manninga samo tri minute prije kraja te pretrčao čak 74 jardi za polaganje i vodstvo Saintsa 31-17.

- Bila je to utakmica u kojoj se puno trčalo i Porter je odigrao vrlo dobro. Priznajem da sam jako razočaran - prokomentirao je kratko demoralizirani Manning, rodom iz 'suparničkog' New Orleansa koji je završio s 31 uspješnim dodavanjem od 45 pokušaja. Pokrio je 333 jardi i imao polaganje, ali i kobno presretanje lopte.

Saintsi su bili tračak nade za uništeni New Orleans nakon uragana Katrina koji je 2005. uništio grad i za sobom ostavio smrt i uništenje.

- Dolazak u New Orleans i dobivanje takve prilike je vrlo vrijedan poziv. Tako nešto ne dobiju svi u životu, doći u grad koji je u potpunosti uništen prirodnom katastrofom. Nismo samo ponovo izgradili organizaciju kluba i momčad već i sam grad i regiju. Prošli smo bili toliko toga i sve nas je to bilo osnažilo - objasnio je Brees.

Navijači Saintsa među 75 tisuća drugih gledatelja na stadionu Dolphinsa eksplodirali su kada je Porter uspio presjeći dodavanje znajući kako je titula neizbježna. Tisuće su ostale nakon utakmice kako bi do kraja upili trenutak za pamćenje.

- Atmosfera je bila velik poticaj za nas. Izgledalo je kao da je netko skinuo krov sa Superdomea (stadiona Saintsa u New Orleansu). Ovo su očito bili samo naši navijači - zaključio je trener Saintsa Sean Payton.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 02:55