HRVATSKA vs. MALTA

RAGBI SPEKTAKL ‘Srušit ćemo rekord Kranjčevićeve u posljednjih 20-ak godina!’

U Kranjčevićevoj u 14 sati će igrati ragbi reprezentacija Hrvatske koja ugošćuje Maltu u sklopu 2A divizije Europskog kupa nacija
 Drago Sopta/CROPIX

Na stadionu NK Zagreba u zagrebačkoj Kranjčevićevoj danas u 14 sati očekuje nas sportska poslastica i barem pet tisuća gledatelja. U “ulici pjesnika” ne odigrava se nogometni derbi MAXtv Prve lige jer Zagreb toga dana gostuje kod Splita. Nije ni Dinamo promijenio mjesto odigravanja domaće utakmice (igra s Istrom 1961 na svojem stadionu).

Rekord Kranjčevićeve

U Kranjčevićevoj će igrati ragbi reprezentacija Hrvatske koja ugošćuje Maltu u sklopu 2A divizije Europskog kupa nacija. Mnogima će čudno zvučati, no naši će ragbijaši amateri vjerojatno na svojoj utakmici imati više gledatelja no što će to biti na bilo kojoj utakmici 28. nogometnog kola domaćeg prvenstva.

- Rušimo rekord Kranjčevićeve u posljednjih dvadesetak godina - najavili su ragbijaši. Bit će to zaista teško, NK Zagreb je imao puno gledatelja, čak i zavidan broj u svojoj šampionskoj sezoni. Koliko su ragbijaški ameteri u pravu, vidjet će se danas.

Reprezentaciji, koju već drugu sezonu vodi novozelandski Hrvat Milan Yelavich, podrška je potrebna jer žele pobijediti Maltu, a zatim i Litvu u gostima kako bi i teoretski izbjegli mogućnost ulaska u play-off i eventualno ispadanje iz 2A divizije europskog ragbija.

Treba izbjeći play-off

- Kada bi se i to dogodilo, jači smo od Andore s kojom bismo najvjerojatnije trebali igrati. Ne bismo ispali, no bila bi nam lijepa ušteda kada te utakmice ne bismo morali igrati - rekao je tajnik saveza Većeslav Holjevac.

Kao i uvijek, naši najbolji ragbijaši ameteri opet su pojačani igračima s Novog Zelanda. Naravno svi su naših korijena, barem dijelom. U ovoj garnituri su Carl Banks (opet) te Richard Pervan, Mario Ozich i Shane Venec.

Tu je i odlični Jai Ayoub, ne Novozelanđanin već Australac. Toliko je dobar da je bio i na širem popisu australske ragbi 7 reprezentacije.

Ulaznice za ogled su gotovo simboličnih 15 i 20 kuna. Ragbijaši amateri trebaju svaki vid pomoći, a spektakl je zajamčen...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:50