ZORAN GOBAC

'Uvjeren sam da su sudili po nalogu EHF-a, nema smisla to više '

U osam mjeseci praktički imamo tri jaka natjecanja i jednostavno ti neće dati da uspiješ u svemu. Ne odlučuje tu na žalost igra na terenu.
 Ante Čizmić/CROPIX

Koliko god je očekivao vatreni doček u Areni, koliko god iskustva imao u rukometu u kojem je svašta prošao i sve vidio, Zoran Gobac je ipak ostao šokiran u petak.

- Toliko gnjeva, toliko mržnje, takvu histeriju, moram priznati, nisam već dugo vidio na sportskim terenima. Naša momčad to baš ničime nije zaslužila. Cilj očito nije birao sredstva.

Rekli su da će kapacitet Arene biti smanjen.

- Ne da je bio smanjen nego je povećan za 5.000 mjesta.

Bio je ljut i na suce.

- Da, znam o čemu govorim, dugo sam u tome. Tražit ćemo službeno da nam ti Francuzi više nikad ne sude jer smo im mi, izgleda, previđeni isključivo za odstrel. Lani su nam sudili u Švedskoj protiv Danske i znate kako je završilo, žalili smo se. Sada više nećemo. Tražit ćemo službeno da ih se makne od nas.

Sumnja u dobre namjere.

- Ili su sudili po nalogu ili ne znaju. Nisam siguran u ovo drugo, dapače, uvjeren sam da su sudili po nalogu EHF-a, pa lani po nalogu IHF-a. Nema smisla to više...

Srbija nas je nadigrala u nastavku?

- Istina, ali kažem, da sada igramo 10 utakmica, mi bismo njih dobili u osam, siguran sam u to.

Kako ocjenjujete nastup na turniru?

- Nastup se ne ocjenjuje po jednoj utakmici nego po cjelokupnom dojmu. Taj dojam je dobar, bili smo s tri pobjede u Vršcu, u Novom Sadu smo dobili Francuze nakon gotovo pet godina, što je velika stvar, a ako se dogodi da osvojimo broncu, dojam će biti i odličan. Veliki je posao pred izbornikom i njegovim stožerom da podignu momčad do današnje utakmice sa Španjolcima.

Jedne stvari mu je žao.

- Imali smo priliku za 4-5 razlike u prvom dijelu, protivnika gotovo na koljenima, ali to nismo iskoristili. To je šteta.

Imate li osjećaj da nikada nismo bili bliže zlatu?

- Gledam to na drukčiji način. U osam mjeseci praktički imamo tri jaka natjecanja i jednostavno ti neće dati da uspiješ u svemu. Ne odlučuje tu na žalost igra na terenu.

Pa dobro, kad ćemo mi doći na red?

- Doći ćemo, uopće ne sumnjam. Pitam samo ljude koji vode EHF zbog čega prvenstvo može biti uspješno samo ako se domaćin probije u polufinale.

Da ne ispadane da Srbija nije zaslužila?

- Ma, to nema veze s tim. Srbija na ovom turniru igra dobro, čak i iznad očekivanja.

Ako ne osvojimo medalju, mijenja li se status Goluže?

- Rekao sam prije prvenstva da to nije pitanje. EP je iznimno teško, mi smo, recimo, mogli ispasti i u skupini i ne bismo mogli reći da smo ispali od slabih. Došli smo tu gdje jesmo, jesmo malo razočarani nekim stvarima, ali ćemo nastojati osvojiti medalju. I idemo dalje kako god da završi. Rekli smo da je naš cilj London, prvi cilj sezone, i stojimo kod toga - zaključio je Zoran Gobac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 14:11