SPREMA SE FEŠTA

VELIKI ZAGREBOV ADUT UOČI SPEKTAKLA U ARENI 'PSG ima jaku momčad, ali možemo na Final Four'

 foto: CROPIX

Luka Šebetić jedan je od mlađih članova rukometne reprezentacije, ali je vrlo pouzdana karika u momčadi koja je izborila plasman na OI u Brazilu. Bilo u nacionalnoj momčadi, u kojoj u Danskoj nije dobio preveliku minutažu, bilo u redovima PPD Zagreba, Šebetić je igrač od kojeg se u bliskoj budućnosti očekuju velike stvari.

Prvi sljedeći veliki ispit je prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka PPD Zagreba protiv Paris Saint-Germaina u subotu (20.30). “Šeba” se nije ustrašio moćnog suparnika:

- Pariz je na papiru jedan od glavnih pretendenata za naslov prvaka Europe, ponajbolja europska momčad. No, mi smo ove i prošle sezone pokazali da možemo i s najboljima pa ne vidim razlog da ne vjerujem u pobjedu. U našoj nas Areni nitko ne može pobijediti samo tako. Odigramo li najbolju utakmicu sezone, a u to zaista vjerujem, možemo pobijediti Parižane iako su bili bolji ove godine u dvije utakmice u skupini.

Mnogi su nam se smijali

Sportski je vjerovati u čuda, pobjeda u Zagrebu ipak bi bila samo “prvo poluvrijeme..”

- Razmišljamo samo o ovoj prvoj utakmici, ali u slučaju pozitivnog rezultata možemo se nadati čak i prolazu na Final Four. Sportaš sam i sportski razmišljam. Da mi je netko prije početka sezone rekao da ćemo se boriti za Final Four, bih bih skeptičan. Mnogi su se smijali takvom razmišljanju, svi su bili skeptični, no, sve je moguće.

Nitko zapravo nije vjerovao da Zagreb može izbaciti Löwen na njihovom terenu:

- Löwen je vodeća momčad u Njemačkoj, u najjačoj ligi svijeta, a mi smo ih pobijedili na njihovom terenu te i na tome temeljimo optimizam da možemo pobijediti Pariz. Bilo bi to malo čudo, tako sada razmišljam, iako sam prije mislio da je tako nešto nemoguće. Mnogi nisu vjerovali da nakon svega i svih problema s ozljedama možemo ponoviti četvrtfinale i prošlogodišnji uspjeh.

Dolazi Nikola Karabatić, najbolji igrač svijeta, i njegova velika “pratnja”:

- Nikola Karabatić je čudo, možda i najbolji igrač na svijetu, no niti on ne može pobijediti sam, uvijek igra momčad. Mi smo u velikom usponu i vjerujem da ih možemo limitirati. Mislilo se da Karabatić zbog ozljede neće igrati, no ipak dolazi u Zagreb. Kad bolje razmislim, i bolje je tako. Nikad nisam želio da na osnovu tuđe nesreće, ozljede ili nečeg sličnog, moja momčad ostvaruje prednost.

Duvnjak može iznenaditi

Šebetić smatra da Liga prvaka nikad nije bila zanimljivija i izjednačenija:

- Bilo je odličnih utakmica, odličnog rukometa. Svi koji su ušli u četvrtfinale imaju odlične momčadi te gotovo da nema izrazitih favorita. Veszprém i Vardar su izjednačeni, jako malu prednost dajem Mađarima. Isti je slučaj s parom Kielce - Flensburg, gdje će također odlučivati nijanse i mala je prednost veće iskustvo poljske momčadi. Iako svi govore da je Kiel u padu, nisam siguran da će Barcelona samo tako proći. Katalonci su dosta mijenjali u momčadi pa mislim da Duvnjak i suigrači mogu iznenaditi...

Šebetićev optimizam je zarazan, tako razmišljaju i trener Vujović i ostali igrači. Zagreb će u subotu doživjeti neviđenu rukometnu feštu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:28