UFC SPEKTAKL

VIDEO FOTO Schaub brutalnim nokautom srušio Cro Copa u trećoj rundi!

Brendan Schaub, left, takes down Mirko Cro Cop during their mixed martial arts match at UFC 128 Saturday, March 19, 2011, in Newark, N.J. Schaub won by KO. (AP Photo/Mel Evans)
 AP

Mirko Cro Cop Filipović (36), hrvatski majstor mješovitih borilačkih vještina, poražen je na UFC 128 događaju u New Jerseyju od osam godina mlađeg Amerikanca Brendana Schauba.

Filipović je nokautiran nakon tri minute i 44 sekunde borbe u posljednjoj, trećoj rundi kada ga je Schaub srušio jednim snažnim udarcem desnicom iza lijevog uha. Hrvatski borac pao je na tlo, a ondje ga je Amerikanac dotukao još jednim udarcem u glavu nakon čega je sudac Herb Dean prekinuo borbu.

Filipoviću je to bio peti poraz u devetoj borbi pod okriljem UFC-a i drugi uzastopni nakon što ga je u rujnu prošle godine koljenom nokautirao Frank Mir.

Hrvatski gladijator pokušao je tijekom borbe kombinacijom šakačkih tehnika i high-kick udaraca srušiti Schauba, no Amerikanac se dobro odhrvavao napadima. U drugoj rundi uspio je Filipović zadati nekoliko neugodnih udaraca laktom izazvavši krvarenje iz nosa kod Amerikanca, kao i otvorivši pojekotinu iznad njegovog lijevog oka, ali nije ga oborio. Schaub je uspješno kontrirao iz klinča uz rub kaveza u kojem je udarcima koljenom i aperkatima nanosio štetu našem borcu.

Schaub je na kraju pobjedom na najbolji način proslavio 28. rođendan koji je navršio u petak i tako došao do četvrte uzastopne i osme ukupno pobjede u karijeri (u devet borbi) protiv bivšeg idola kojeg je, pak, doveo korak bliže ka umirovljenju.

Schaub: Moja brzina bila je presudna

- Ti si razlog zbog kojeg sam počeo s ovim sportom – poručio je američki borac mješovitih borilačkih vještina Brendan Schaub Mirku Filipoviću neposredno nakon što ga je nokautirao na UFC 128 događaju u New Jerseyju.

Dogodilio se to u četvrtoj minuti treće runde. Cro Cop je krenuo izvesti svoju specijalnost, lijevi high-kick, a Schaub ga je munjevito desnicom pogodio iza lijevog uha i poslao na pod. Dodatni udarac na tlu bio je dovoljan da sudac prekine borbu.

- To je ono što sam radio cijele dane u trening-kampu. Želio sam da Mirko koristi high-kickove. Nije ih puno koristio, ali na kraju se isplatilo – rekao je američki borac koji je u petak proslavio 28. rođendan.

- Nisam glupan. Znam da je Cro Cop vrhunski kickboxer i zato sam išao na obaranja na tlo. Osjećam da je moja brzina bila presudna. Ovo je druga legenda koju sam pobijedio zaredom i ovo je velika prekretnica u mom povratku. Činjenica je da Cro Cop prilikom kicka obje noge izjednači, pa sam dobro tempirao vrijeme i odapeo udarac desnicom – dodao je Schaub, kojem je ovo bila osma pobjeda u devetoj profesionalnoj borbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 00:43