UZAVRELE STRASTI

VIDEO: POGODIO GA LOPTOM, A ON MU SLOMIO KLJUČNU KOST Pogledajte kaos na utakmici bejzbola

Greinke je loptom pogodio u rame Carlosa Quentina, a ovom se 'zacrnilo pred očima'

Ljetos su Los Angeles Dodgersi, MLB klub u kojem vlasnički udio ima i Magic Johnson, "odriješili kesu" i složili momčad koja ove godine "teži" oko 200 milijuna dolara. A jedan od najvrednijih "eksponata" je bacač Zack Greinke, koji je s Dodgersima potpisao šestogodišnji ugovor na 147.000.000 dolara, pa kad takav slomi ključnu kost, pogotovo tijekom utakmice, i to zbog nastraja protivničkog igrača, onda to u Los Angelesu mora izazvati potres...

Tijekom šesto inninga utakmice Dodgersa i San Diego Padresa, Greinke je loptom pogodio u rame Carlosa Quentina, ovom se "zacrnilo pred očima", te je jurnuo s "udaračke ploče" prema "bacačevom brdu". Greinke je spustio rame, Quentin je napravio "bodycheck", klupe su se ispraznile, a vrlo brzo se igralištem proširila vijest o lomu ključne gosti.

- Čini mi se da je Carlos Quentin studirao na Stanfordu. Čuo sam da tamo idu pametni ljudi. No, ovo nikako nije bilo pametno.

Matt Kemp, još jedna zvijezda Dodgersa, je bio najviše ljut. Kasnije je čak naganjao Quentina po parkiralištu, te najavio osvetu.

Zack Greinke će pauzirati najmanje šest tjedana, procjena je da će popustiti 44 utakmice, dok je uobičajena kazna za ono što je napravio Quentin - četiri do osam utakmica.

- Nikad ga nisam namjerno pogodio, a on svaki put misli da je namjerno.

Quentinov alibi može biti i to što je tijekom osmogodišnje MLB karijere pogođen 116 puta, najviše od svih u tom razdoblju, a ovo je bilo treći put da ga Greinke pogađa loptom, koja je - ako slučajno ne znate - prilično tvrda. Međutim pri rezultatu 2:1, kao i 3-2 tijekom tog bacanja, to se u baseballu jednostavno ne radi. I zato nikome nije jasno zašto je zapravo Quentin poludio.

- Moglo se izbjeći - bilo je sve što je rekao u svoju obranu.

Na ovome priča nije završila, između Dodgersa i Padresa sad ima puno "zle krvi", a takve stvari se u MLB-u pamte. Osveta će uslijediti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:09