GLEDATELJI POBJEDNICI

Više od 20.000 gledatelja u Areni i Domu sportova

Zagreb CO i Medveščak privukli su u isto vrijeme više od 20.000 gledatelja u Arenu i Dom sportova, više nego cijelo kolo nastavka Prve HNL
Zagreb, 290110. Regionalna hokejaska Ebel liga, u 48. kolu igra HK Medvescak protiv VSV iz Villacha, u sklopu Salata Winter Classica koji traje tokom vikenda u Sportskom centru Salata.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Kad su čelnici CO Zagreba shvatili da će se termin njihovog dvoboja sa Ciudad Realom preklapati s terminom utakmice hokejaša Medveščaka i Graza, danima su salijetali Damira Gojanovića sa zahtjevom da “medvjedi” promijene satnicu. Strahovali su da bi Arena mogla ostati poluprazna, da će im hokejaši oteti navijače. U nedjelju su mogli vidjeti da je njihov strah bio neopravdan.

Zagrepčani i njihovi gosti iz bliže i dalje okolice, njih više od 20.000, u isto su vrijeme do vrha ispunili Arenu i Ledenu dvoranu Doma sportova, iz čega se može izvući nekoliko zaključaka:

1) dok su rukometaši rezultatski uspješni, a Zagreb u svom sastavu ima zvijezde poput Ivana Balića i konkurentan je najboljim europskim momčadima, kad takvi klubovi gostuju u Areni neće je biti problem napuniti bez obzira na koliziju s drugim atraktivnim događajima,

2) hokejaši Medveščaka apsolutni su zagrebački sportski hit ove sezone,

3) 30 i 60 kuna u Zagrebovom slučaju, odnosno 30 i 50 kuna kad su u pitanju Medveščakove utakmice u doigravanju, nije previsoka cijena za ulaznice.

I oni koji su odlučili u nedjelju posjetiti Arenu i oni koji su izabrali Dom sportova imali su što vidjeti, zadovoljni su otišli kućama, a Medveščakovi navijači bili su nešto sretniji zbog konačnog rezultata. No, svi koji su te nedjeljne večeri bili na tribinama, mogu se osjećati kao pobjednici.

Dokazali su da Zagreb, ako je ponuda dovoljno atraktivna, još uvijek može podnijeti konkurenciju dva vrhunska sportska događaja, samo ako se ljudima servira nešto što žele vidjeti, nešto s čim se mogu identificirati, nešto u čemu žele biti aktivni sudionici, a ne samo pasivni promatrači pred tv-ekranima.

Suprotno tom primjeru, osam utakmica 18. kola Prve HNL privuklo je manje od 20.000 gledatelja, iako se nogometni prvoligaši gotovo tri mjeseca nisu loptali, a vremenske su prilike ovog vikenda bile povoljne za boravak na stadionima. Čovjek bi pomislio da se puk zaželio “najvažnije sporedne stvari na svijetu” i da će pohrliti vidjeti ih na djelu. “Liga 16” dobila je još jednu pljusku, samo dan nakon što su nogometni delegati isti format izglasali i za sljedeću sezonu.

Arena Zagreb

Liga prvaka

Zagreb CO - Ciudad Real

16.000

Dom sportova

Play-off EBEL lige

Medveščak - Graz

6.000

Stadion u Maksimiru

Utakmica Prve HNL

Dinamo - Sesvete

3.500

Prva HNL

8 utakmica

15.000

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:15